Arbetslös?
9 Jul 2019 kl: 00:00

Arbetslös?

Ja, hur kul låter det egentligen, och är du verkligen arbetslös? Eller söker du bara dina drömmars mål? Har det blivit ett litet väghinder eller har du kanske till och med valt denna vägen själv? Frågorna är många och tankarna springer ofta iväg av sig själva. Medvetet eller inte så är det ett litet ”pausläge”. Ta dig tid att ta ett djupt andetag, eller fel… ta flera. Ta tillvara på denna tiden och landa i ”vad vill du?” – vad är viktigt för dig?


I denna kommande serie skall vi hjälpa dig med lite olika saker på vägen till just ditt drömjobb. Med rätt tänk och verktyg kan du skapa din egna framtid och bara du bestämmer vart det slutar.

 

Ett bra tips är att ställa frågan till olika människor man möter och be dom själva svara på frågorna för att kanske få lite insikt i vad de faktiskt tycker. Vart är jag på väg? Vart vill jag? Vad är extra viktigt för mig?


Fundera ett varv på varför kom du hit, vad hände? Kan det hända igen eller kan du göra på något annat sätt? För många är den ekonomiska delen en väldigt stor del och då kanske det är just det som skall vara ditt driv. För andra är flexibiliteten och kreativiteten en annan och då är kanske det dit du skall sikta på? Kanske är det logistik med familj och trafik som känns prioriterat? Oavsett vad så sätt dig ner, andas och reflektera en liten stund vad som är högsta prioritet för dig. Glöm heller aldrig att när du söker ett arbete så är det åt båda hållen det skall vara en ”perfect match”. Likväl som att arbetsgivaren skall vilja vara din vardag skall du känna likadant, för tillsammans är vägen framåt. Så lägg lite extra energi  nu i solstolen så hörs vi snart igen och då skall vi ta tag i nästa utmaning. No guts No glory!

 


av: Maria Larsson