Arbetsintervjuerna direkt från helvetet
6 Feb 2015 kl: 00:00

Arbetsintervjuerna direkt från helvetet

Reddit är ett av nätets främsta vattenhål – men också en källa till kunskap och lärdom. Tråden ”Vad ska man inte göra under en jobbintervju?” har samlat tusentals nyttiga tips och tricks som du kan ha otroligt mycket nytta av.

Givetvis finns även en försvarlig mängd anekdoter om intervjuer som verkar vara direkt hämtade från en mardröm. Här är ett gäng hyfsat osannolika situationer som kan uppstå när folk söker jobb:


”En gång intervjuade jag en person som åt banan under samtalet. Varje gång jag ställde en fråga tog han en ny tugga och svarade inte förrän han hade smaskat klart. När bananen var slut – och intervjun inte var färdig – tog han bara upp en till ur väskan och fortsatte äta.


”En person, som numer är min kollega, ombads beskriva sig själv med sex ord. Hon svarade ”Jag pissar förträfflighet på morgonen” (I piss excellence in the morning)”


”En rekryterare frågade min syster om hon hade en kopia (copy) av sin jobbansökan med sig. Hon missförstod och trodde han frågade om hon ville ha en kaffe (coffee) och bad om en kopp. Han kollade konstigt på henne, försvann och kom tillbaka med kaffet – men ringde aldrig upp henne efter intervjun. Då insåg hon sitt misstag.”


”Min pojkvän intervjuade en programmerare via Skype. Sista delen av intervjun bestod av ett test i programmeringsspråket C#. Kandidaten kämpade en bra stund och blev bara mer och mer irriterad. Till sist skrek han ”Jag är fel kille för er!” och gick offline.”


”Jag hade klarat mig igenom 3 intervjuer för ett och samma jobb och kände att jag verkligen skulle få det. Under den fjärde intervjun tappade jag garden och medgav av någon anledning att jag är en ”prylbög.” Jag fick inte jobbet.”


”Min pappa intervjuade en kille över en lunch en gång. Och tur var väl det, för jobbkandidaten drack ur sitt vattenglas ordentligt innan han helt plötsligt sträckte sig efter min pappas glas och drack ur det också. Sedan kunde han strykas från listan.”


”Somna inte under intervjun. Det gjorde jag en gång, när jag ganska bakfull satte mig i en superskön fåtölj och försökte hålla ögonen öppna medan rekryteraren drog hela företagets bakgrundshistoria. Osäker på om hon märkte att jag somnade, men hon ringde i alla fall aldrig tillbaka”


”En gång intervjuade jag en kvinna som plötsligt hamnade i en skrikfajt med sin son. Som om det inte var illa nog att svara i telefon under en intervju, fortgick hon sedan till att berätta för mig hur dum hennes son var”


”Min mamma frågade en jobbkandidat om varför han slutat på sitt förra jobb. ”Jag misstänktes för att vara involverad i en terroristgrupp”, svarade han och ville fortsätta intervjun som om inget hänt.”


”En gång intervjuade jag en kille som dök upp i flip-flops, avklippta shorts och hawaiiskjorta. Mina kollegor sa åt mig att skicka hem honom direkt, men jag ville ge honom en chans. Det borde jag inte ha gjort.”