TUI Nordic

TUI Nordic är med en marknadsandel på 20 procent den största aktören på den nordiska resemarknaden. Koncernen etablerades 1961 och erbjuder paketresor, flyg och kryssningar. Några av de populäraste resmålen är Kanarieöarna, Thailand och Turkiet. TUI Nordic består av TUI i Sverige, Danmark, Norge och Finland samt Nazar, WonderCruises och flygbolaget TUIfly. Koncernen ingår sedan 2000 i den världsledande resekoncernen TUI Group, världens ledande turistkoncern med verksamhet i omkring 180 destinationer världen över. Koncernen är baserad i Tyskland och TUI Groups aktie är med i både FTSE 100 index, som är ledande på Londonbörsen och Tyska MDax.

Under det finansiella året 2014/15 noterade TUI Group en omsättning om €20bn och ett operativt resultat om €1069m. TUI Group har 76 000 anställda i 130 länder och erbjuder sina cirka 20 miljoner kunder heltäckande service från bokning till hemkomst. TUI täcker med sin verksamhet hela den turistiska värdekedjan, vilket innefattar ledande researrangörer 1,800 resebyråer i Europa, sex flygbolag med mer än 130 medium- och långdistansflygmaskiner, mer än 300 gruppägda hotell däribland RIU och Robinson. Med kryssningsfartyg som MS Europa och lyxkryssningsfartyget MS Europa 2, TUI Cruises “Mein Schiff” flottan och fartyg under varumärket Thomson Cruises i Storbritannien så är TUI väl positionerat på den starkt växande kryssningsmarknaden.

Globalt ansvar för hållbar ekonomi, ekologi och social verksamhet är grundläggande i vår företagskultur. Som den enda turistgruppen i världen är TUI är medlemmar av FNs Global Compact. Samtidigt är koncernen listad på välrenommerade Dow Jones Sustainability Indices (DJSI).

Artiklar om TUI Nordic

TUI – på en förändringsresa  mot framtiden

TUI – på en förändringsresa mot framtiden

TUI har funnits på den svenska marknaden sedan 1960-talet och kan resebranschen utan och innan. Paradisiska äventyr är vardagsmat för TUI men de brinner lika starkt nu som då för att ge sina kunder fantastiska upplevelser. – Våra medarbetare är förutsättningen...

Hon river väggar för att skapa oväntade möten

Hon river väggar för att skapa oväntade möten

Charlotte WWiebe jobbade som verksamhetschef på det kvinnliga affärsnätverket Ruter Dam när hon blev tillfrågad att bli HR-direktör på TUI. En utmaning hon inte kunde tacka nej till. – Uppdraget var att göra TUI till ett digitalt bolag. Det lät oerhört...