Toyota Material Handling
2 Mar 2022 kl: 14:03

Toyota Material Handling

Toyota Material Handling Europe (TMHE) är del av Toyota Material Handling Group (TMHG) – ägt av Toyota Industries Corporation. TMHG är världens största och ledande materialhanteringsföretag.

Företaget utvecklar, tillverkar och distribuerar lager- och motviktstruckar till kunder inom främst distribution, handel och tillverkning. En väsentlig del av affären utgörs av service utförd av personal i helägda bolag.

Det första steget mot dagens Toyota togs för 90 år sedan då Sakichi Toyoda startade Japans första vävfabrik. År 1926 byggde han och sonen Kiichiro Toyoda en automatisk vävstol. Sakichi fick 100 000 pund för patentet för vävstolen, pengar som senare blev grunden för Toyota Motor Corporation.

I dag är Toyota ett av världens största bilföretag och tillverkar en ny bil var fjärde sekund – dygnet runt, året.

Den fortsatta framgången för vår organisation har sitt utsprung i visionen och hängivenheten i ett antal gemensamma principer – The Toyota Way. Som medlem i Toyota-laget, oavsett var i företaget du befinner dig, kommer du att använda dig av Toyota Ways fem kärnvärden som en del i ditt dagliga jobb och kanske till och med använda dem i ditt privatliv.

Då TMHE har en verksamhet som spänner över områden som utveckling, tillverkning, distribution och service ges rika möjligheter till alternativa karriärvägar såväl i Sverige som utomlands.

Automation och mekatronik Design, grafik Elektronikdesign Elektroteknik/Energisystem Ergonomisk design och produktion Farkostteknik Kommunikation och transport Logistik Maskinteknik Materialdesign Materialteknik Mekatronik Personalvetenskap (HR) Produktionsteknik Samhällsvetenskap Teknik Teknisk fysik Teknisk fysik med elektronik Teknisk fysik med materialvetenskap Harmoniser Internationalist Leader