Siemens
2 Mar 2022 kl: 14:03

Siemens

Hos Siemens 350 000 medarbetare i 190 länder finns kunskapen och kompetensen att utveckla innovativa produkter, lösningar och tjänster inom områdena infrastruktur, industri, energi, hälso- och sjukvård. Med världens största miljöportfölj bidrar vi dessutom till en hållbar framtid. I Sverige har Siemens funnits sedan 1893 och vi firar i år 120-årsjubileum. Vi är nästan 5 000 medarbetare på ett 40-tal orter och söker ständigt efter nyfikna och öppna kollegor.

Som anställd på Siemens möter du några av samhällets största utmaningar. Det finns gott om spännande arbetsuppgifter och projekten är ofta stora med koppling till viktiga frågeställningar i samhället. När det gäller din personliga utveckling betyder detta att det egentligen bara är din egen vilja och ambition som sätter gränserna.

På Siemens använder vi hellre ordet personlig utveckling än karriär. Här handlar det inte alltid om att nå en viss chefsposition, utan det finns många andra möjligheter att utvecklas inom olika yrkesroller och branscher. Allt beroende på din målsättning, dina intressen och din kompetens. Siemens verksamhet har en fantastisk bredd. Därför finns det också möjligheter att inte bara byta jobb, utan till och med bransch, inom ett och samma företag.

Många medarbetare stannar länge på Siemens och rör på sig internt. Detta uppmuntras och stöds genom flera olika initiativ, exempelvis interna ledarskaps- och projektledarutbildningar. Vi samarbetar även med utbildningspartners som skräddarsyr utbildning efter våra medarbetares behov.

På så sätt kan vi erbjuda fokuserad kompetensutveckling inom en rad starkt nischade områden. Om du vet vad du vill och låter din chef veta det, har du som anställd på Siemens möjlighet att få jobba med nästan vad som helst, var som helst.

Automation och mekatronik Datateknik/Teknisk datavetenskap Design, grafik Elektronikdesign Elektroteknik/Energisystem Logistik Maskinteknik Materialdesign Materialteknik Mekatronik Microelektronik Personalvetenskap (HR) Produktionsteknik Samhällsvetenskap System i teknik och samhälle Teknik Teknisk design Teknisk fysik Teknisk fysik med elektronik Teknisk fysik med materialvetenskap Teknisk matematik Teknisk nanovetenskap Teleteknik Careerist Internationalist Leader