IKEA
2 Mar 2022 kl: 14:03

IKEA

IKEA:s vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna genom att erbjuda ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga heminredningsartiklar till så låga priser som möjligt.

IKEA är ett globalt företag, där det förutom varuhusen runtom i världen också finns en hel del andra verksamheter i framför allt södra Sverige. Det gäller bland annat produktutveckling, IT och kommunikation, till exempel vår katalog och web. IKEA har en stark värdegrund där bland annat enkelhet, kostnadsmedvetenhet, ödmjukhet och viljestyrka är några av ledorden. Att skapa en bättre vardag för de många människorna är IKEAs vision, vilken förverkligas genom affärsidén att erbjuda ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga heminredningsartiklar till så låga priser att så många som möjligt ska ha råd att köpa dem.

Som arbetsgivare: IKEA ger jordnära, ärliga människor möjlighet att växa, både på ett personligt och ett yrkesmässigt plan.

IKEA är ett värderingsstyrt företag med en passion för heminredning. Varje produkt vi skapar ska bidra till ett bättre liv hemma.

Det var en gång…

År 1926 föddes en pojke i Småland som skulle sätta tydliga spår i svenska hem. Redan som sjuttonåring grundade han IKEA och 1951 publicerades den första IKEA katalogen. 1958 öppnades det första IKEA-varuhuset i Älmhult. I dag erbjuder IKEA bra heminredningsprodukter till låga priser i 42 länder.

Affärsutveckling Data/IT Data/IT-ekonom Databasteknik Dataingenjör Datateknik/Teknisk datavetenskap Datavetenskap Ekonomi Ekonomisk analys och styrning/Verksamhetsstyrning Ergonomisk design och produktion Företagsekonomi Hållbar utveckling Industriell ekonomi Informatik Informations/Kommunikationsteknik Informationsteknologi / Informationsteknik Interaktion och design Internationell ekonomi Logistik Logistik Människa-datainteraktion Marknadsföring Maskinteknik Materialdesign Materialteknik Medie- och kommunikationsvetenskap Medieteknik Multimedia Organisation/Management/Ledning och styrning/Strategi Personalvetenskap (HR) Projektledning Samhällsvetenskap Systemvetenskap Teknik Teknisk design Teknisk fysik Teknisk fysik med elektronik Teknisk fysik med materialvetenskap Teknisk matematik Textilingenjör Träteknik Careerist Entrepreneur Harmoniser Hunter Idealist Internationalist Leader