Bombardier
2 Mar 2022 kl: 14:03

Bombardier

Vår passion är att överbrygga avstånd och föra människor samman. Genom städer och länder och ut i världen. Överallt där människor reser, på land och i luften, är en Bombardierprodukt redo att föra dem till önskad destination.

Som världens enda tillverkare av både tåg och flygplan har Bombardier byggt upp ett omfattande och varierat utbud av vinnande transportlösningar. I Sverige ligger Bombardiers fokus på utveckling och produktion av tåg och järnvägsutrustning. Bombardier Transportation är ett innovativt teknikföretag som för både den svenska marknaden och för export levererar alla slags järnvägslösningar, från tåg, tunnelvagnar, trafikledningslösningar, signalsystem och styr- och drivsystem till modernisering av fordon och underhållsservice.

Vi sätter miljömässig hållbarhet allra högst på dagordningen och våra produkter och tjänster kombinerar energisparande teknik med optimal säkerhet, tillförlitlighet och kostnadseffektivitet. I Sverige ansvarar vi också för ett antal globala kompetenscentra, inom områdena akustik, fordonsdynamik, miljöanpassad produktutveckling, RAM/LCC (Funktionssäkerhet, driftsäkerhet och underhållsmässighet/Livscykelkostnad) samt vinteranpassning av fordon och utrustning.

På Bombardier ges du möjligheten att växa, både på ett yrkesmässigt och på ett personligt plan. Hos oss är expertkompetens lika viktigt som ledaregenskaper och vi stöder aktivt våra medarbetare för att de ska kunna uppnå sin fulla potential. Resultatet är duktiga och engagerade medarbetare.

Eftersom vi är en global organisation med över 60 utvecklings- och produktionsanläggningar och 20-tal underhållscentra finns också rika möjligheter till både internationella kontakter i det dagliga arbetet och en internationell karriär.

Bombardier Transportation har även ett globalt traineeprogram, Global Graduate Program, där vi förbereder passionerade och begåvade människor för en framtida roll inom vårt företag. Programmet är inriktat mot ett flertal arbetsområden, såsom teknik, logistik, affärsutveckling, finans, HR och IT. Programmet innebär rotation mellan tre olika sexmånadersuppdrag på Bombardier Transportation, någonstans i världen.

Corporate story:
När kanadensaren Joseph-Armand Bombardier byggde sin första snövessla var han 15 år gammal. Då var året 1922. Det var också första steget mot bildandet av Bombardier. Företaget, som såg dagens ljus 1942, tillverkade under många år snövesslor och snöskotrar men lade i mitten av 1970-talet om produktionen mot tåg, tunnelbanor och lok och senare flygplan. Bombardier Transportations svenska järnvägshistoria började redan 1891 och den svenska delen har sitt ursprung i både Asea och Ericsson.

Automation och mekatronik Bioteknik/Bioinformatik Data/IT Databasteknik Dataingenjör Datateknik/Teknisk datavetenskap Datateknik/Teknisk datavetenskap Datavetenskap Design, grafik Drift Ekosystemteknik Elektronikdesign Elektroteknik/Energisystem Ergonomisk design och produktion Farkostteknik Flygingenjör Företagsingenjör/Affärsingenjör Hållbar utveckling Industriell ekonomi Informatik Informationsteknologi / Informationsteknik Kemi Kemisk biologi Kemiteknik Kemiteknik med fysik Kommunikation och transport Logistik Människa-datainteraktion Maskinteknik Matematik Materialdesign Materialteknik Mekatronik Microelektronik Molekylär bioteknik Naturresursteknik Personalvetenskap (HR) Produktionsteknik Programmering Programvaruteknik Rymdteknik Samhällsvetenskap System i teknik och samhälle Systemarkitektur Systemutveckling Systemvetenskap Teknik Teknisk biologi Teknisk design Teknisk fysik Teknisk fysik med elektronik Teknisk fysik med materialvetenskap Teknisk matematik Teknisk nanovetenskap Idealist Internationalist Leader