Är du less på ditt jobb? Läs det här brevet!
2 Jan 2018 kl: 00:00

Är du less på ditt jobb? Läs det här brevet!

Hej,

Du har ju pratat om en nystart, om att du är less och inte tycker att jobbet är roligt längre. Jag skriver till dig för att få dig att sätta fart. Det bästa med nya år är att de påminner en om att nystarter är möjliga. Kruxet är bara att en förändring bara händer om man faktiskt gör något annorlunda i dag mot i går.

Alltså tycker jag att det är dags för dig att ta tag i situationen nu. Gör det bara! Om det känns bättre så kan du göra en klassisk listövning och skriva ner svaret på frågorna nedan:

  1. Vad gör du på jobbet då du känner att du har ett bra ”flow”? Du vet när allt flyter på och du känner dig smartast i stan.
  2. Vad skulle du vilja lära dig?
  3. Vilket är ditt drömjobb?
  4. Vilket är ditt drömföretag eller din favoritbransch?

När svaren är nedskrivna tror jag att du kommer ha en ganska bra idé om var du vill jobba och med vad. Då är det dags att söka drömjobbet. Hör av dig direkt till arbetsgivaren, vänta inte på annonser och annat tråkigt – ta benlås på ödet istället och bara kör.

Och vad du än gör, tänk aldrig att du inte kommer att klara av ett nytt jobb. Det är faktiskt chefens ansvar att anställa rätt personer och se till att de klarar av sina uppgifter. Det behöver du alltså inte oroa dig för. Sök alla tjänster som känns kittlande.

När du ändå känner dig igång kan du passa på att damma av ditt cv. Glöm då inte att jante är död. Var stolt över dina tidigare jobb, arbetsuppgifter, studier och utmärkelser och brodera ut din förträfflighet. Tänk på att alla vi som rekryterar och anställer personer räknar med att ditt cv är lite kryddat. Det innebär att om ditt skryt är i underkant så blir det inte mycket kvar.

Nu vet jag att du tror att jag är galen och aldrig tänker på riskerna och konsekvenserna. Men vet du, det behöver inte du heller. Vad är det värsta som kan hända om du byter jobb? Att det blir fel och du måste byta igen? Precis, då får du väl helt enkelt göra det. Kom ihåg att allt går att lösa och att man aldrig hittar drömjobbet om man inte ger sig fan på att göra det. Och om man inte agerar.

Tänk om du joddlar av glädje på väg till jobbet varje dag och aldrig vill gå därifrån. Så, sluta läsa brevet nu, sätt fart och gör 2018 till ditt modigaste år någonsin.