11 Aug 2008 kl: 00:00

Är du först på plan?

1. Är du snabb i starten springer du fortare än sjusovarsäljaren som startar i lugnt tempo och inte får fart förrän i mitten av september. Du får mycket mer gjort från början och tar ledningen direkt.

2. Augusti är kort. Vill du få till en bra augustiförsäljning, måste du igång direkt. På grund av semestern har du färre säljdagar och svårare att nå kunder än i vanliga månader.

3. Dina prospekts och kunder är INTE först på plan. Dom är just hemkomna från semestern, eller är inte ens igång ännu. Och sitter med tomma almanackor. Vem vet, du kanske är första säljaren dom bokar in eller pratar med inför hösten?

4. Hur många kunder och prospects har skjutit upp sina beslut och bett dig återkomma efter sommaren? De har sagt samma sak till alla säljare. Det är DU som ska få tag på dem först.

Som jag ser det finns det inget att vänta på. Se till att du får en flygande kickoff-start på hösten. Var först på plan!

Eftersom det ibland kan kännas lite trögt att starta om efter semestern är det jätteviktigt att tänka positivt nu. Och slå bort all semestern-är-slut-ångest.

Vill du ha tips hur du kan tänka positivt?

Klicka HÄR

Veckans utmaning

Ring upp 5 av dina bästa och mest nöjda kunder. Önska dem välkomna tillbaka efter semestern. Berätta att du ser fram emot att ni fortsätter göra goda affärer tillsammans.

Be sedan om 3 referenser till personer som de tror skulle behöva det du säljer. Det ger dig en bra lista att starta det nya året med!

Vågar du?

Räkna hur många besök eller telefon-presentationer du gör under augusti. Så att du får svart på vitt att du kör igång i racerfart.

Ta ett papper och dra ett streck för varje gång du gör en säljpresentation för en kund. Vecka för vecka, hela augusti. Ett enkelt sätt att bevisa för dig själv hur bra du är!

Lycka till!

Max

Max Söderpalm är aktuell med boken 30 sätt att göra affär. Varje vecka skickar han ut Monday Morning Letter, ett uppfriskande brev för dig med fokus på sälj. Vill du prenumerera på Monday Morning Letter? Mejla blogg@soderpalm.se. Läs mer om Max, hans blogg och Monday Morning Letter på www.soderpalm.se.