Är du en glädjedödare? Här är jobbet för dig
11 Maj 2015 kl: 00:00

Är du en glädjedödare? Här är jobbet för dig

Uppfinningslaboratoriet The Nordic Society For Invention and Discovery har väckt enorm uppmärksamhet i helgen. Anledningen: En jobbannons på Arbetsförmedlingen, där de efterlyser en ”glädjedödare” som kan säga ifrån när saker är på väg att spåra.

– Vi är ett uppfinningslabb som gör mycket udda saker. Det går ganska bra, men vi är också udda typer och behöver någon som kan hålla reda. Det kan låta obegripligt, men vi har nu fått in en massa pengar från något ställe i San Francisco vilket gör att vi söker fler medarbetare, säger medgrundaren och Studio Total-kändisen Tomas Mazetti till Dagens Nyheter.

Företaget säger sig vara ute efter en erfaren typ som kan säga ”nu räcker det” när frågan om elektrifierade dörrhandtag som socialt experiment på jobbet dyker upp. Personen ska också kunna hålla koll på upp till 25 mejlkonversationer samtidigt och absolut inte vara någon som ”tänker utanför boxen.” Ordning och reda, helt enkelt. Tjänsten inleds för övrigt med en veckas semester.

Jobbannonsen har delats flitigt på sociala medier under helgen. Om det är ett tecken på att det finns många riktigt trista människor där ute låter vi vara osagt.