23 Jun 2009 kl: 00:00

Annika Sörenstam på månen

Ska villigt erkänna att jag själv inte hade en aning förrän tills ganska nyligen. Ok, det är inte så att hon klivit runt som Armstrong & co i fysisk gestaltning, men i huvudet har hon varit där många gånger. Anledningen till detta var att hon ofta kände stor anspänning, framför allt om hon var i ledarposition under sista rundan. Hon var tvungen att gå runt på cirka 65 slag men vad skulle hända om hon slog 85? frågade hon sig. Dessa tankar genererade negativa känslor i hennes kropp. Hon var inte alls lika avslappnad, kroppen fick en annan hållning och hennes humör ändrades. Inte optimalt för en 65-runda.

Hennes mentala strategi blev då att sätta sig på månen och se sig själv ur ett annat perspektiv. Hon frågade sig även vad 65 eller 85 slag skulle innebära om 100 år?

Att dissociera sig som Annika gjorde är ett utmärkt alternativ för att få distans till något som upplevs hämmande eller negativt.

Prova gärna Annikas recept om du hamnar i situationer som känns hämmande eller mindre behagliga. Du behöver självfallet inte ta alternativet med månen, bara principen att mentalt förflytta dig. Skulle du däremot vilja följa hennes spår önskar jag dig framgångsrika moon walks!

Niklas Österberg har en fil. kand. i Informationsdesign med huvudinriktning på kommunikation. Niklas är Energy Master Trainer (EMT), NLP Trainer och diplomerad Energicoach samt en flitigt anlitad föreläsare och utbildare. Läs mer på www.energymaster.se

Läs fler krönikor:

“På rygg med benen i vädret”

En lista avslöjar sanningen

Min veckas ögonblick av lycka