10 Jan 2012 kl: 00:00

Anna skapar livsbalans genom att prioritera

Balans i livet Elbolaget E.ON jobbar mycket med livsbalans. För Anna Insley innebär det att familje­livet fungerar, att jobbet är intressant och utvecklande.

Företagets goda rykte och karriärmöjlig­heter gjorde att Anna Insley sökte sig till E.ON för fem år sedan. I dag är hon hr-manager på dotterbolaget E.ON Gas med huvudansvar för frågor som rör lönestruktur, chefsförsörjning och organisationsutveckling.

Du har hunnit med mycket på kort tid!
– När jag flyttade till Skåne som nyutexaminerad personalvetare sökte jag och fick tjänsten som hr-administratör på E.ON. Jag hade hört mycket bra om företaget, bland annat att de tog väl hand om sin personal. När hr-supporten, en mejl- och service-funktion som de flesta företag har, startade fick jag jobbet som teamledare. Därifrån gick jag vidare till en delad tjänst där jag stöttade hr-managern på vårt moderbolag och för två och ett halvt år sedan sökte jag och fick tjänsten som hr-manager på E.ON Gas.

Hur kombinerar jobb och fritid?
– Jag har en stöttande man och vi delar på bland annat hämtning och lämning på dagis. Det är en utmaning att få livspusslet att gå ihop, för min del underlättas det av att jag fritt kan disponera min arbetstid och själv planera mina arbetsdagar.

Vad är livsbalans för dig?
– När alla delar av livet är i harmoni. Jobbet är intressant och utvecklande, jag har tid för min familj och mina vänner och jag har energi att träna. Träningen gör att jag kopplar av mentalt genom att enbart fokusera på att placera den ena foten framför den andra. När allt det stämmer har jag lyxbalans.

Hur underlättar E.ON för sina anställda att kombinera jobb och fritid?
– Företaget erbjuder något som kallas för arbetstidsförkortningstimmar, vilket innebär att vi jobbar alla klämdagar och halvdagar och får sedan två veckors extra ledighet. Den kan användas i samband med semestern eller, om man som jag har småbarn, för att komma och gå lite tidigare i samband med hämtning och lämning på dagis. En annan förmån som vi småbarnsföräldrar har är löneutfyllnad med upp till 300 dagar och 90 procent av månadslönen för föräldralediga.

På vilket sätt har E.ON stöttat dig i din utveckling?
– Jag tror mycket på att hitta mentorer och lära mig mer genom människor runt omkring mig. Förutom vidareutbildning har jag tagit hjälp av kollegor för att utveckla min kompetens. Jag har satt upp tydliga mål och inte tvekat inför att hoppa på nya erfarenheter och haft tur med chefer och kollegor som trott på mig.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Variationen, kollegerna och att arbeta i en miljö där alla blickar framåt. E.ON Gas är inne i en spännande fas och det märks på hela företaget när alla jobbar för ett gemensamt mål.

Text: Sponsrad artikel