Andreas startade ett eget studentkort
30 Sep 2013 kl: 00:00

Andreas startade ett eget studentkort

”Som ny student i Göteborg är det inte lika lätt att komma in i vardagen som i klassiska studentstäder som Lund och Uppsala. Det finns inte så många nationer och flertalet studenter i Göteborg är uppvuxna i staden och har redan ett väl inarbetat socialt liv. Samtidigt kan livet i en storstad bli ganska dyrt.

Efter två terminer på Handelshögskolan bestämde jag och tre studiekompisar att vi skulle göra någonting åt detta. Tillsammans kom vi på affärsidén Freedomcard, ett studentkort med riktigt bra rabatter på mat och nöjen i kombination med ­inbjudningar till speciella fester där man kan lära känna nya människor. Hösten 2012 satte vi igång försäljningen.

Eftersom både jag och mina kompisar har varit aktiva i kåren hade vi ett brett kontaktnätverk i nöjes- och restaurangbranschen. På så sätt kunde vi knyta till oss bra samarbetspartners. Vi ville ha riktigt bra erbjudanden och det har vi lyckats med nu. 10 kronor för en god kaffe på stan, gratis inträden på nattklubbar, 40-kronorsluncher och gratisfester som vi arrangerar själva för att människor ska träffas är ­exempel på förmåner vi samlat på kortet och hemsidan.

Nu är vi inne på tredje terminen med Freedomcard och jag har tagit min examen, men att lämna studielivet bakom mig har jag ingen tanke på. Planen är istället att fortsätta satsa på Freedomcard.
Det främsta syftet med kortet är att det ska gynna studenterna, även om vi på sikt ser att det här kan bli en stor grej.
Den viktigaste anledningen till att jag vill fortsätta driva Freedomcard är för att det är riktigt kul och lärorikt. Vi tror verkligen på idén och det är nog den viktigaste egenskapen hos en entreprenör, att tro på det man gör och på sig själv.

För mig finns det ingenting roligare och mer energigivande än att se en idé bli verklighet. Om du har en idé ska du verkligen testa den! Det behöver inte kosta så mycket mer än din tid. Ett tips på vägen är att alltid bolla dina tankar med någon ­annan, för det är lätt att snöa in på någonting och missa viktiga pusselbitar. Men tror du starkt på idén ska du inte lyssna för mycket på andra. Det viktigaste är att du tycker att det är roligt. Fråga dig själv vart du vill och om resan kommer att bli kul. Det kommer med all säkerhet att vara några jobbiga stopp på vägen, men finns ­motivationen och glädjen där så räcker det långt!”

Andreas Lindqvist

Ålder: 24 år.
Gör: Har precis tagit ekonomiexamen från Handelshögskolan i Göteborg.
Gör också: Är entreprenör, har startat studentkortet Freedomcard i Göteborg tillsammans med tre studiekompisar.
Bor: I Göteborg.