”Ambitionen är att vara en långsiktig kompetenspartner till våra kunder”
6 Okt 2016 kl: 00:00

”Ambitionen är att vara en långsiktig kompetenspartner till våra kunder”

Lernias strategi för att lösa framtidens kompetensbehov handlar om att få bemanning och utbildning att samverka. En som valt att hoppa på framtidståget är rekryteraren Higran Saghir.

– Lernia består av tre olika verksamhetsområden: utbildning, bemanning och omställning. Min roll som rekryterare inom bemanning innebär att jag jobbar med hela rekryteringsprocessen, från det att jag gör annonser till att jag går igenom urvalet och intervjuar kandidater som senare anställs hos någon av våra kunder.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Det allra roligaste med mitt jobb är när jag ringer en kandidat och meddelar att hen har fått jobb. Att få vara med och påverka den personens liv på ett positivt sätt är en känsla jag aldrig tröttnar på. På samma sätt är det stimulerande att kunna uppfylla kundens behov genom att hitta rätt kandidat. Jag har jobbat med service tidigare så fokuseringen på nöjd kund känns naturlig för mig.

Finns det något som överraskade dig när du började här?
– Den positiva bilden jag hade sedan innan har bekräftats i takt med att jag lärt mig mer om Lernias organisation. Att vi arbetar med bemanning, utbildning och omställning gör att vi påverkar samhället på många sätt eftersom hela samhället bygger på att rätt kompetens arbetar på rätt ställe. Vårt helhetskoncept skapar en kapacitet som inte många andra aktörer har, det är häftigt att få se hur många möjligheter det skapar.

Berätta om ett tillfälle då du var stolt över din eller din arbetsgivares insats!
– För bara några dagar sedan avslutade vi en kontraktsskrivning med ett läkemedelsföretag där Lernia samarbetat över våra verksamhetsområden. Det hela började med att vår kund behövde personal, så vi kom på en utbildningsidé som gjorde att fler skulle kunna få jobb i branschen. När vi samarbetar och ser att våra verksamhetsområden går ihop, då får vi ett kvitto på Lernias styrka. Den här typen av uppdrag skapar varaktiga resultat som ligger helt i linje med Lernias ambition om att vara en långsiktig kompetenspartner till våra kunder.