Alfa Laval – En organisation som ger mig väldigt mycket frihet
9 Dec 2014 kl: 00:00

Alfa Laval – En organisation som ger mig väldigt mycket frihet

Metodiken Lean Six Sigma syftar till att nå besparingar genom att förbättra tillverknings- och affärsprocesser. Johanna Herrlander har tidigare arbetat med förbättringsprojekt på Alfa Lavals fabrik i Lund, och sedan två månader tillbaka är hon i Tumba där hon jobbar strategiskt med inköp av kringutrustningen till Alfa Lavals separatorer.

I Johannas tjänst ingår också att se över strukturerna och förbättra organisationen runt inköpen.
– Det är ett väldigt roligt och varierande jobb. Inte minst eftersom det finns så mycket att göra och jag har friheten att faktiskt göra det. Att sätta mig in i en organisation, se vilka förbättringar som kan göras och genomföra dem – det är det bästa jag vet.

Alfa Laval är en arbetsgivare som ger Johanna mandat att faktiskt bidra med något.
– Detta gäller både i mitt arbete med att förändra och strukturera i organisationen samt i det strategiska arbetet med att utveckla inköp och leverantörsrelationer. Jag har ett mycket bra stöd från min chef att utveckla min vardag och arbetssituation, vilket bidrar till att jag trivs så bra på Alfa Laval.

Alfa Lavals engagemang för sina medarbetare märks genom hela företaget. Till exempel har man som anställd tillgång till egna idrottsanläggningar.
– Här kan man träna yoga och gå på många olika klasser med riktigt duktiga instruktörer. Det finns också en riktigt bra företagshälsovård och det märks att Alfa Laval inser värdet av friska medarbetare.

Johanna har jobbat på Alfa Laval sedan 2008. Trots att hon började mitt i en brinnande finanskris beskriver hon sin utveckling inom koncernen som ”fantastisk”.
– Min utvecklingskurva har varit brant, precis som jag vill ha det. Jag började på ett vikariat som orderberedare i Lund. Sedan fick jag prova på flera olika tjänster innan jag fick fast anställning. Jag var tydlig med att jag ville utvecklas och Alfa Laval har varit väldigt öppna för det – både organisationen i sig och flera specifika människor inom Alfa Laval som verkligen betytt mycket för mig.

Att jobba i en global organisation, och med produkter hon kan stå för, är ännu ett skäl till att Johanna trivs så bra på Alfa Laval.
– Vår drivkraft är att bidra till att skapa en bättre vardag för människor. Alfa Laval tar fram lösningar för att spara energi, för att rena vatten och mycket mer, och det känns bra. Att vi arbetar globalt gör dessutom att det finns många olika verksamheter, och så många utmaningar att anta. Här tror jag att jag kan fortsätta att utvecklas i många år framöver.