Åk på smart vacation utan hål i plånboken
4 Dec 2017 kl: 00:00

Åk på smart vacation utan hål i plånboken

Sponsrat innehåll i samarbete med EF Education First

Med EF Språkkurser är du CSN-berättigad upp till sex månader. En smart vacation – en kombinerad språkkurs och semester i ett annat land – är med andra ord en dröm att förverkliga oavsett budget. Här listar vi 10 anledningar till att välja en smart vacation:

1. Ta en legitim siesta i Barcelona

Eftersom du maxar din kunskap i såväl språk som kultur på din smart vacation kan du med gott samvete frångå din åtta-till-fem-tillvaro hemma i Sverige. Anpassa dig till lokalbefolkningen, säg ”buenas noches” till din omgivning och ta en välbehövlig tupplur på eftermiddagen.

2. Snacka bekvämt med surfinstruktörerna på Hawaii

Skolboksexemplet på Hawaiis surfingkultur kan bli din verklighet, speciellt om du lär dig några nyckelord innan du börjar. För visst vill du briljera med kunskapen om att uttrycket ”green room” i surftermer inte betyder samma sak som i Melodifestivalen?

Redo för smart vacation? Finansiera nästa språkkurs med studiemedel från CSN! 

3. Pruta i vintagebutikerna i Brighton

Brighton är drömmen för fyndälskaren. Under en smart vacation kan du gå hur många rundor som helst i vintage-kvarteren The Lanes och samtidigt lära dig småprata med personalen så avslappnat att du alltid får rabatt på allt du köper.

4. Gör din egen pasta och knyt nya kontakter i Rom

En smart vacation innebär självklart att du får prova på den mat lokalinvånarna äter! Och vad passar bättre i Italien än att lära dig göra din egen pasta? Gå en matlagningskurs, lär dig göra perfekt tagliatelle och hitta en vän för livet bland de andra kursdeltagarna.

5. Prata som en infödd i New York

Filmer, låtar och serier i all ära, men de fyller inte riktigt ut de pyttesmå luckorna i vår något försvenskade amerikanska. En smart vacation i staden blir den sista pusselbiten i ditt ordförråd – efter att ha bott i New York kommer du förhoppningsvis aldrig mer att blanda ihop ”though”, ”through”, ”tough” och ”thought”.

6. Ta dig tid att utforska vulkaner på Costa Rica

Självklart ska du under din smart vacation hitta egna guldkorn på ditt resmål, men typiska turistmagneter är magneter av en anledning. Istället för en kort semestervecka har du massor av tid att utforska alla paradisstränder och vulkaner Costa Rica har att bjuda på – samtidigt som texten i broschyrer och på skyltar är klar som korvspad för dig.

7. Upplev Sydneys natur med en guide du förstår

Hur ofta tittade du inte på bilderna på koalor i skolböckerna och drömde dig bort till att en dag få träffa dem utanför Skansen? Åk till Sydney, gå med en guide som presenterar dig för alla djur i landet och vila tryggt i vetskapen att du är så hemma i språket att du inte missförstår någonting.

8. Prova Shanghais nöjesutbud utan att gå vilse

Stora städer med 20 miljoner invånare kan få även den mest resvana att dra sig för att sticka dit ensam. Tur då att en smart vacation ger dig tid och möjlighet att både lära dig språket och hitta vänner som med säker hand kan guida dig ut i Shanghais pulserande stadskärna.

9. Lev äkta studentliv i Oxford

När du ändå tagit steget till att bo utomlands – och dessutom finansierar det genom CSN – ska du ta chansen att leva ut dina akademikerdrömmar fullt ut. Åk till Oxford, ta på dig dina finaste uniformsliknande kläder och känn dig som en karaktär i en film om England på tidigt 1900-tal.

10. Gå på hockey i Vancouver

Om du är uppvuxen i en mindre stad kanske du redan tror dig ha fyllt ett helt livs hockey-kvot, men låt inte hemortens P17-lag hindra dig från att uppleva äkta NHL-hockey! En smart vacation i Vancouver ger dig ett drömtillfälle att uppleva sporten som den ska upplevas och när du lärt dig kanadensiskt uttal är det inte mer än rätt att du lär dem hur man egentligen säger Henrik Sedins namn.

Sponsrat innehåll i samarbete med EF Education First