6 Apr 2009 kl: 00:00

Ägga chefen – nya twistar på påsktraditioner

Förutom ledighet medför påsken ett roligt avbrott i en annars så grå vardag. Här är moderna varianter av påsktraditioner som livar upp på kontoret:  

Obs – vill du behålla jobbet och inte riskera fängelse bör du inte ta dessa på alltför stort allvar.  

Traditionellt: Gömma påskägget Ny twist: Det blir så mycket mer att vinna för den som letar om du gömmer dennes mobiltelefoner i stället för ett ägg. Självklart är mobilen avslagen – vem har sagt att livet ska vara lätt? Den som hittar sin får en chokladbit också.  

Traditionellt: Påskrispiskning Runt 1600-talet piskade vi varandra med påskris, för att komma ihåg Jesu lidande. Ny twist: För att påminna chefen att du lider på jobbet kan du i stället ägga honom. Öva dig i att pricka rätt på 30 meters avstånd några dagar i förväg. Ta med dig ett tolvpacks äggpaket till jobbet och göm dig i närheten för att invänta chefen. Har chefen inte varit så elak så använd hårdkokta skalade ägg. Eller skicka massor med arga mejl.  

Traditionellt: Dekorera ägg Ny twist: Dekorera i stället varandra i glada färger och mönster, måla kycklingar på kinderna eller krigsmålning rent allmänt. Måste ni måla just ägg så är det bara okej att måla datorer, rapporter, excelldokument etc.  

Traditionellt: Äggpickning Äggpickning går ut på att båda har varsitt ägg med vilka man stöter topparna mot varandra Ny twist: Göra det hela intressantare genom att se vems dator som överlever högst falljhöjd. Börja på stolsnivå och avancera sedan till skrivbordet osv. (obs. se till att de är försäkrade först).  

Traditionellt: Påskkärringsfesta Enligt folktron reste häxorna till Blåkulla för att dansa djävulen, ha orgier och ta med sig ett barn för att värva det till djävulsdyrkan. Ny twist: Här har vi två olika twistar: – antingen tar du med dig en kollega till ett konkurrerande företag och söker jobb där i stället – eller så förför du en kollega och ägnar er åt roliga påsklekar tillsammans