Affärsidé: Lära mormor att surfa
8 Jan 2013 kl: 00:00

Affärsidé: Lära mormor att surfa

Hur kom du på affärsidén?
– Det var när jag och Oskar, som också driver Elots, tipsade hans ­mormor om att kolla busstabellen på internet när hon skulle ut och åka. Då hon inte ­visste hur hon skulle göra ­tittade hon i en vanlig ­tabell istället, men då tabellen var utgången ­missade hon bussen. Där föddes affärsidén.

Hur funkar det?christoffer-170-ver2.jpg
– Vi utbildar äldre personer i små grupper och ­samarbetar med ­pensionärsförbund, ABF och ­studieförbund. Det är väldigt roligt och uppskattat.

Vem har inspirerat dig under året och varför?
– Många. Framför allt mina två kollegor Niklas Wahlström och Oskar Gummesson som jobbar som djur. Det är en härlig känsla att veta om att man har två ­personer med sig som strävar mot samma mål som en själv.

Vad har varit den största ­utmaningen ­under året?
– För oss på Elots har det varit att sammansvetsa ett team som ska vara hållbart i många år fram­över. För mig person­ligen har det varit att kombinera företagandet med skolan, men också att skapa en total transparens i allt som görs inom ­företaget. Det är något man inte är så van vid i sitt ­vanliga liv.

Hur ser planerna för 2013 ut?
– Jag tar min gymnasieexamen då och kommer ­därför att kunna lägga i nästa växel med Elots. Men en spurt sker ­redan efter nyår då vi har kurser inbokade i både januari och i februari. Vi kommer att ta in två utomstående ­ungdomar som kommer att jobba med både sälj och ­kursledning. Sedan kommer vi att jobba med att höja upplevelsen för våra kunder.