Acando lär upp de bästa konsulterna
10 Jun 2014 kl: 00:00

Acando lär upp de bästa konsulterna

Halvvägs in i konsultföretaget Acandos traineeprogram är det snart dags för Danielle Hultquist att välja inriktning. Sedan hon började i augusti 2012 har hon jobbat med en mängd olika konsultuppdrag inom Management och IT, där det första projektet gick ut på att hjälpa en ideell organisation att skapa en ny budskapsplattform och marknadsföringskampanj.

Varför sökte du till Acandos traineeprogram?
– Jag lockades av det ambitiösa upplägget. På bara tre år ska vi utbildas till marknadens bästa konsulter med mindre än fem års erfarenhet. Inlärningskurvan har varit extremt brant och spännande. Under introperioden bekräftades även min positiva bild av de som jobbar här. Traineegruppen och de mer seniora kollegorna är ett enormt stöd i arbetet,  internt och hos kunden.

Vad är det främsta du har lärt dig under året?
–  Under det första året har jag fått lära mig de grundläggande verktyg man behöver i konsult­rollen, allt från att bygga Business Case till hur man håller en bra workshop hos kund. Jag har fått insikt i olika branscher eftersom jag har hunnit vara på många olika företag under relativt kort tid. En värdefull erfarenhet var också inslaget under introperioden om hälsa och balans i vardagen, där fokus låg på hur man kopplar av och samlar energi i stressiga situationer.

Vad har varit den största utmaningen?
– Att kombinera kundfokuset med allt roligt som händer internt. Vi går bland annat kurser som hålls av äldre traineer. När jag hade gått klart kursen i presentationsteknik fick jag själv hålla den internt. Dessutom håller jag i ett nätverk för talangfulla kvinnliga studenter som vi anordnar events och nätverksträffar för i syfte att lära dem mer om konsultbranschen och Acando.

Vad gör du om fem år?

– Då jobbar jag som teamledare på Acando! Närmast ser jag fram emot att nischa mig inom ett av tjänsteområdena Sales & Marketing Excellence, Strategy eller Supply Chain Management. Under traineetiden har jag fått en helhetssyn av Acandos organisation. Med de kunskaperna i bagaget känns det spännande att fokusera mer på ett område.