8 vanor du lär hitta hos inflytelserika personer
5 Nov 2015 kl: 00:00

8 vanor du lär hitta hos inflytelserika personer

Det är ingen hemlighet att inflytelserika människor har en stark inverkan på sin omgivning. De är innovativa åsiktsmaskiner med en stark strävan efter storhet. Med självförtroende och resurser gör de sitt inflytande möjligt och förtjänat.

Affärstidningen Forbes listar åtta vanor som inflytelserika ofta har:

1. De tänker själva

Inflytelserika personer brottas inte med trender eller allmänna åsikter – de bildar sig en egen åsikt baserad på fakta. De är villiga att ändra åsikt om faktan stödjer det, och låter sig inte påverkas av vad andra tänker – utan av vad de vet.

2. De startar konversationer

När en inflytelserik person pratar, smittar snacket av sig. De inspirerar andra omkring sig att utforska nya vägar och vara nytänkande!

Vill du bli framtidens ledare? Då ska du läsa det här.

3. De utnyttjar sitt kontaktnät

Inflytelserika personer vet hur man skapar långvariga relationer. Dels känner de mycket folk, men de har även koll på sina kontakters kontakter. De vet vikten av att sätta ett högt värde på alla i sitt nätverk.

4. ”Agree to disagree”

Inflytelserika personer reagerar inte känslomässigt eller defensivt. De är ödmjuka och är medvetna om att de inte vet eller kan allt – och att någon annan kanske kan se om de missat något. De bryr sig mer om slutresultatet än att ständigt ha rätt.

5. De fokuserar på vad som är viktigt

Inflytelserika personer låter sig inte distraheras av klichéer. Fokus ligger alltid på det som är viktigt och de poängterar det för andra. De pratar bara när de har något viktigt att säga och tråkar aldrig ut andra med onödigt prat.

Ditt personliga varumärke: Så vässar du det!

6. De väntar inte

Inflytelserika personer jobbar proaktivt – de väntar inte på att nyheterna ska nå dem, utan letar själva upp dem. De är inflytelserika för att de ser vad som komma skall, genom att aktivt leta efter detta och snabbt sprida kunskapen vidare.

7. De begär betänketid

Om en inflytelserik person får kritik reagerar hen oftast inte direkt. De väntar, tänker efter och svarar sedan på ett lämpligt sätt. De vet hur viktigt det är med relationer, och skulle inte låta ett känslobaserat utbrott skada någon av dem. Känslor smittar – att överreagera har en negativ inverkan på alla runt omkring.

8. De är positiva

Inflytelserika personer förväntar sig alltid det bästa. De tror starkt på sin egen förmåga, att drömmar går att nå och att inget är omöjligt. De lever med tron att en person kan förändra världen.