8 tv-serier som du måste ha sett (för att inte framstå som en idiot)
21 Apr 2016 kl: 00:00

8 tv-serier som du måste ha sett (för att inte framstå som en idiot)

Hur många gånger har du inte stått runt kaffeautomaten som ett fån och förgäves försökt hänga med i kollegornas diskussion om tv-serier som du aldrig sett? Och sedan avundsjukt sett dem highfiva entusiastiskt och vandra därifrån i gemensam trupp, ryggdunkandes, medan du står ensam kvar.

Har verkligen alla dina kollegor sett de här serierna? Är det ens fysiskt eller psykiskt möjligt att hinna med det? Troligen inte. Troligen har de ägnat dygnets få timmar åt att googla plotlines, youtuba säsongssammanfattningar och hänga på forum och följt diskussioner om rollfigurernas utveckling.

Därför räcker det med en ytterst ytlig kunskap om tv-serien för att hänga med i dessa posörers diskussioner och bli en i gänget.

 

Här är åtta tv-serier som du bara måste se (eller – om du inte har tid – kan låtsas ha sett):

1. Game of Thrones

Fantasyserien som varje måndag på våren samlar allt från barnfamiljer, till Dungeon and Dragon-nördar, till hipsters i soffan. I Westeros kämpar alla om järntronen. You either win or you die!

Kan ses på: HBO Nordic
Generisk sak att säga (för att verka insatt): ”Alltså, vad är grejen med familjen Lannister egentligen? De använder inte sina hjärnor! Och alla är blonda?”

via GIPHY

2. Seinfeld

Komediklassikern om fyra New York-bor som neurotiserade en hel generation blir liksom aldrig gammal. Repris-styrkan i serien är så pass stark att bolagen köpte sändningsrättigheterna av skaparna Jerry Seinfeld och Larry David för det hisnande priset 400 miljoner dollar.

Kan ses på: Viaplay
Generisk sak att säga (för att verka insatt): ”Kramer alltså. Han är en riktig knäppgök. Hur tjänar han sina pengar? George är också knäpp, men lite smartare i alla fall.”

via GIPHY

Läs också: 8 fiktiva chefer du ska vara glad att du slipper

3. The Wire

Kriminalklassikern som varvar rappa ordväxlingar med tunga intriger. Detective McNulty måste hela tiden uppa sitt game för att besegra de sluga skurkarna i Baltimore.

Kan ses på: HBO Nordic
Generisk sak att säga (för att verka insatt): ”Det är så mycket skit som händer i de där projekten! Det är ju en kamp varje dag?”

via GIPHY

4. Homeland

Den manodepressiva men briljanta CIA-agenten Carrie Mathison besegrar terrorister runt om i världen med hjälp av den flegmatiske och eftertänksamme Saul. Alltid lika spännande, men serien har kritiserats för sitt gestaltande av muslimer.

Kan ses på: Netflix
Generisk sak att säga (för att verka insatt): ”Carrie bara älskar faror! Ibland för mycket? Jag tänker ibland att hon borde dra sig tillbaka. Köpa ett hus nånstans.”

via GIPHY

5. House of Cards

Den kallhamrade och cyniske Francis Underwood spelar ett högt men lukrativt spel i maktens korridorer i Washington. Tillsammans med frun Claire har de siktet inställt på det absoluta finrummet i politiken.

Kan ses på: Netflix
Generisk sak att säga (för att verka insatt): ”Frank Underwood, vilken knöl! Men samtidigt älskar man honom? Som Jönssonligan, det de gör är ju olagligt men man hejar ändå på dem.”

via GIPHY

6. Breaking Bad

Kemiläraren Walter White drabbas av dödlig cancer och börjar tillverka metamfetamin med gamla eleven Jessie Pinkman för att säkra den efterlevande familjens ekonomi.

Kan ses på: Netflix
Generisk sak att säga (för att verka insatt): ”Det är hemskt med knark, alltså. Men det är en spännande process hur det tillverkas. Man vill ju ha såna där glasrör och pipetter hemma!”

via GIPHY

7. Sopranos

Stackars Tony Soprano kämpar med panikångestattacker, familjelivet och maffiakrig i New Jersey. Serien med ett av de mest omtalade sluten i tv-historien.

Kan ses på: HBO Nordic
Generisk sak att säga (för att verka insatt): ”Stackars Tony. Han har problem att uttrycka sig själv. På så sätt är han omogen! Men han är en fena på att organisera brottslighet, det är han.”

via GIPHY

8. Twin Peaks

På 80-talet frågade alla sig själva: ”Who killed Laura Palmer?” och i dag låtsas alla som föddes i samband med att serien föddes att de faktiskt tycker den håller än i dag. (Vilket den inte gör, den är usel. Jag är glad att vi på Shortcut vågade säga det först.)

Kan ses på: HBO Nordic
Generisk sak att säga (för att verka insatt): ”Agent Cooper är snygg, men det är massa strul hela tiden. I byn, och så vidare. Överallt!”

via GIPHY