8 situationer när studenter är avis på sina jobbande vänner
20 Mar 2015 kl: 00:00

8 situationer när studenter är avis på sina jobbande vänner

Det kan vara en jobbig känsla att känna sig ifrånsprungen av sina kompisar när det kommer till saker som framgång och karriär. Kanske tog du ett par år i Australien för att ”finna dig själv”, bytte utbildning eller bara dröjde med att bestämma dig för vad du ville plugga? När du fortfarande studerar och bästa vännerna har landat både feta jobb och bostäder kan det vara svårt att svälja avundsjukan.

Fördjupning: Studenter mer stressade än någonsin.
Läs också: Förslaget som väcker hopp hos sjuka studenter.

Särskilt när du…

…har 900 kronor kvar att leva på efter att ha betalat 5 000 kronor i hyra för ett 24-kvadratskyffe med trasigt linoleumgolv i en studentkorridor som doftar svett och gamla morötter.

Och din polare som jobbar…

…bor i en nyproducerad tvåa med parkettgolv (för samma månadskostnad som ditt studentrum), har ett badrum som är större än hela ditt plejs och 15 lax kvar i fickpengar.

Eller

När du…

…klickar hem en bok om kvantitativa forskningsmetoder för resten av pengarna och inser att det är tjugosju dagar kvar tills CSN kommer.

Och din polare som jobbar…

…klickar hem en veckosemester till New York tillsammans med era gemensamma, förvärvsarbetande kompisar. Baseball, barcrawls och betald semester ba’!

Eller

När du…

…får två kommentarer, en delning och noll likes på din Facebook-status där du efterfrågar ett andrahandsboende utan vägg i vägg-grannar som dygnet runt-övar saxofon inför sitt studentspex.

Och din polare som jobbar…

…får femtiotvå kommentarer, tretton delningar och tvåhundra likes på första bilden föreställandes ett nyförlöst, rödgråtet skrynkelmonster som har ”mammas ögon.”

Eller

När du…

…spenderar hela lördagen med att vakta din tvätt från kleptoman-idioten på våning 4 som kastat lystna blickar på din torkande H&M-skjorta.

Och din polare som jobbar…

…spenderar hela lördagen med att kasta lystna blickar på nya Filippa K-skjortor från samma kollektion som byxorna som väntar hemma i torktumlaren.

Eller

När du…

…tar studielån och överskrider fribeloppet genom att extrajobba som diskare på kafé eller lager. Får ett argt brev från CSN som kräver tillbaka massor av pengar – med ränta.

Och din polare som jobbar…

…tar bolån för att köpa ny lägga närmare stan. Ska flytta ihop med sambon och paret får ett glatt välkomnande från banken som beviljar dem massor av pengar – med superlåg ränta.

Eller

När du…

…går på sunkhak för att fira tentan, dricker ljummen öl och drar på dig en matförgiftning från en köttbit av okänt ursprung och kräks ner hela nattbussen.

Och din polare som jobbar…

…går på innekrog för att fira löneförhöjningen, dricker snordyr IPA och drar på sig en saftig taxinota för att komma hem tryggt och säkert.

Eller

När du…

…tackar ja till bottenskrapet bland sommarjobben för att du glömt söka sommarkurser och således saknar ekonomisk stabilitet under årets härligaste månader. Under juni-juli-augusti får du tre dagar ledigt.

Och dina polare som jobbar…

…ojar sig över att de bara får fem veckors (betald) semester och är avundsjuka på dig som ”fortfarande har sommarlov trots att du är vuxen”

Eller

När du…

…får cykeln stulen och tvingas gå tre kilometer enkel väg för att närvara på ett obligatoriskt seminarium kring en bok du inte haft råd att köpa.

Och din polare som jobbar…

…köper en ny cykel, använder den två gånger för att sedan inse att hen har råd med en bil och kan träna på SATS för att få motion i stället.

 

Men oroa dig inte.
Din tid kommer.

Tills dess: Snylta järnet!