8 saker framgångsrika gör på söndagar
19 Okt 2016 kl: 00:00

8 saker framgångsrika gör på söndagar

Laura Vanderkam är författaren bakom boken ”What The Mose Successful People Do On The Weekend”. Business Insider sammanställde en lista som sammanfattar vad just framgångsrika människor gör på söndagskvällar. Håll i hatten, här är ditt schema:

1. Gör något kul!

Yes! Middag med kompisarna, åkt på utflykt, ordna filmkväll – you’re in charge of fun!
”Det här tipset kan nog vara det viktigaste. Det förlänger helgen och får dig att fokusera på det roliga istället för måndag morgon”, skriver Laura Vanderkam.

via GIPHY

2. Planera för veckan

…inte lika roligt tips kanske, men okej då. Karriärcoachen Marsha Egan säger att många framgångsrika personer tittar igenom kalendern på söndag kväll, men det gäller att göra det utan att stressa upp sig.

 3. Träna

Du behöver inte sätta världsrekord i bänkpress – en promenad räcker gott och väl. Varför det är bra att träna behöver vi inte ens skriva.

 4. Läs något

Många framgångsrika människor läser varje kväll innan de ska somna, och där ingår såklart även söndagen.

5. Svara på viktiga samtal, sms och mejl

Ibland har man helt enkelt inte tid under veckan. OBS! Försök att undvika jobbrelaterade samtal eller meddelanden, bara de från nära och kära!

6. Koppla ur och koppla av

Efter att du svarat på mejl och sms och allt det där – strunta i skärmarna ett tag! Riktigt framgångsrika människor gör allt annat än att jobba innan de ska sova, speciellt på söndagskvällar, säger karriärexperten Micheal Kerr.

7. Gör något bra för andra

Skänk pengar till en välgörenhetsorganisation, eller anmäl dig till volontärarbete, till exempel. En win-win-situation eftersom du också får en boost och kan tänka på annat än dig själv.

8. Planera din sömn

Att prioritera sömnen är viktigt. Ett sätt att göra det här på är att gå och lägga sig samma tid varje kväll. Börja och sätt en standard redan på söndagen.

(9. Ät nytti…glass!)

Det finns egentligen ett nionde tips – äta nyttigt – men det utelämnar vi. För att äta glass eller pizza på söndagskvällar är inte mer än rätt, tycker vi på Shortcut-redaktionen. Särskilt om du gjort så mycket under kvällen! Kanske inte framgångsrikt, men härligt.

Källa: Business Insider