8 perfekta yrken för dig som är introvert
26 Apr 2016 kl: 00:00

8 perfekta yrken för dig som är introvert

Att vara introvert i yrkeslivet kan både vara en välsignelse och en förbannelse. Händer för mycket blir du överstimulerad, och stänger av och ner. Men händer precis lagom mycket finns det inget som kan stoppa din kreativitet och din potential från att blomma ut. Här är några yrken som är klippta och skurna för introverta typer.

1. Kommunikatör över sociala medier
Att vara introvert är inte detsamma som att vara asocial. Det kan dock kännas skönt att få möta människor på avstånd, vad sägs om via en datorskärm? Som kommunikatör över sociala medier interagerar du med Twittrare och Facebook-besökare hela dagarna. Samtidigt får du andas fritt i ditt personal space.

2. Bilmekaniker
Med huvudet i motorhuven slipper du att konversera i onödan. Ägna istället tiden till att skruva, mecka och låt tankarna få vandra. En dröm för den introverta med bilintresse.

 

3. Skogsarbetare
Ute i skogen får du umgås med dig själv och naturen, njuta av friskluft och fågelkvitter. Byt ut de pratsamma kollegorna på kontoret mot tysta träd som inte kräver något socialt utbyte, men som ändå finns där att krama om du mot förmodan skulle känna dig ensam.

4. Bibliotikarie
Bibliotekarien får spendera dagarna på en arbetsplats i böckernas lugna värld. Det bästa är väl att de flesta besökarna vill göra detsamma, hit kommer man inte för att snacka med andra. Och de gånger du väl för ett samtal ska det enligt bibliotekets regler hållas lågmält och lugnt. Skönt!

 

5. Kreativa yrken
Föredrar du att arbeta utifrån din inre kreativitet, snarare än i ord och interaktion med andra? Som kreativ har du möjlighet att stänga in dig ensam i din studio för att måla, skulptera, skriva musik.. eller vad än ditt idérika hjärta tickar lite extra för. Kommunikationen sker genom dina verk!

6. Webb- eller datorspelsutvecklare
För den introverta kan det vara skönt att stänga ute verkligheten för att helt och fullt spendera tid i en virtuell värld. Kanske som utvecklare inom webb eller datorspel? Ägna dig fullt ut åt oändliga rader kod, eller animerade karaktärer, där du största delen av tiden kan ha hörlurarna på och vara totalt isolerad från världen utanför.

 

7. Restaurang-chef
Som restaurangchef lär du spendera bra mycket mer tid i köket med dina rätter än med gästerna som ska äta dem. Fullt fokus på osande pannor, kryddkar och att maten ska smaka. Knivskarp matlagning och inget annat!

8. Statistikexpert
Som statistikexpert ägnar du arbetsdagarna med näsan i siffror, vilket kräver noggranna analyser och sammanställningar i det tysta. Ett arbete som kan göras enskilt och därför skulle passa dig som handen i handsken. Att det är en välbetald tjänst är inte heller helt fel!