8 appar som hjälper den ambitiöse på jobbet
14 Okt 2014 kl: 00:00

8 appar som hjälper den ambitiöse på jobbet

SimpleMind

app1

Ultimat app för tankekartor, brainstorming och att strukturera dina tankar. SimpleMind finns för såväl Iphone som Ipad och Ipod Touch och kan antingen avnjutas i en gratis, avskalad form eller uppgraderas till fullversion för cirka 35 kronor. För de allra flesta kommer gratisversionen att duga fint för att skapa, flytta och formatera tankekartorna. Betalversionen har dock flera design- och delningsfunktioner och kompabilitet med Dropbox. Kanske kan vara smart när det är dags att dela dina mästerliga planer med resten av teamet?

Finns till: IOS / Android.
Pris: Gratis, fullversion för cirka 35 konor.
Läs mer: http://www.simpleapps.eu/simplemind/

Skyscanner

app2

Pitcha i Piteå? Kundkalas i Köpenhamn? Styrelsemöte i Stockholm? Många jobb idag kräver att du befinner dig på resande fot. Med succé-appen Skyscanner har du alla världens flygresor i handen, oavsett vart du vill åka. Sök och boka biljetten direkt i din telefon, jämför priser och alternativa rutter i ett nafs – blixtinkallningar till möten har aldrig varit bekvämare. Eller om du är less på alla tjänsteresor och letar efter lite avkoppling – använd ”överallt”-funktionen och låt fantasin sätta gränserna för din weekendresa.

Finns till: Android, Windows Phone, IOS, desktop.
Pris: Gratis.
Läs mer: http://www.skyscanner.se/mobil

Cell Tracker

app3

Kontroversiell lösning som låter dig med personalansvar hålla järnkoll på var kollegorna befinner sig. Det enda de behöver är en företagsmobil med appen installerad, resten sköts via wi-fi och GPRS. Du behöver inte ens slå på gps:en – så appen är snäll mot batterierna. Vid arbetsdagens slut kan du kika in i appen för att se att säljaren faktiskt varit iväg på de där kundmötena hen sade sig ha inbokade. Eller så litar du på dina anställda – valet är ditt!

Finns till: Android.
Pris: Gratis.
Läs mer: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gcm_celltracker&hl=en 

Mindfulness Appen

app4

Ringer det på alla dina fem telefoner samtidigt som du är toksen till lunchmötet och fast i telefonkonferens med tre överhuvuden från andra sidan Atlanten?. På en lördag? I stället för att gå in i väggen kan du prova lite mindfulness – det fungerar faktiskt. Funktioner som guidad meditation och enkla andningsövningar hjälper dig att behålla lugnet och närvaron i nuet även när det känns som mest kaotiskt.

Finns till: Android / IOS
Pris: 15 kronor.
Läs mer: http://www.mindapps.se

Cisco Webex Meetings

app5

Långt ifrån alla möten nu för tiden äger rum i en konferenslokal. Videokonferenser är stekhett – och det gäller även det handhållna formatet. Med Webex Meetings kan du hoppa in i möten eller samarbetsprojekt var du än befinner dig. Du kan till och med skicka filer. Gratisversionen tillåter möten mellan tre personer i helt okej videokvalitet och 250 MB lagringsutrymme. Behöver du mer finns flera olika prismodeller att välja mellan, som förbättrar alla ovanstående funktionerna.

Finns till: IOS / Android / Blackberry
Pris: Från gratis upp till 630 kronor i månaden.
Läs mer: http://www.webex.com

Bizzabo

app6

Välkommen till det visitkortsfria nätverkandet. Om du deltar i ett event och organisatören använder Bizzabo kan deltagarna nätverka med varandra före, under och efter tillställningen. Interaktion med såväl Facebook som Twitter och Linkedin, meddelandefunktion, agendor och mycket mer kan ta en dötrist konferens till nya höjder! Dessutom kan du ”gilla” de föredrag du tyckte var mest intressanta, vilket även ger arrangören en enklare feedback på evenemanget.

Finns till: IOS / Android.
Pris: Gratis.
Läs mer: http://www.bizzabo.com

Uber

app7

Anländ till mötet med stil! Med Ubers behändiga app bokar du bil, följer chaufförens väg till upphämtningsplatsen och betygsätter åkturen efteråt. Betygsfunktionen ger dig även möjlighet att sålla bort de som andra inte gillade att åka med. En smidig funktion för att splitta notan ingår också. Uber-bilarna är stilrena pjäser och finns att boka i flera olika utföranden. Uber Lux är den finaste – och således den du får punga ut mest för. I gengäld kommer du att ge ett första intryck värdigt en sann boss.

Finns till: IOS / Android.
Pris: Gratis – men resorna kostar förstås.
Läs mer: http://www.uber.com

Lingua.ly

app8

Lingua.ly är särskilt användbar för dig som har många internationella kontakter och vill lära dig lite fraser och behändiga ord. Det fina i kråksången är att du samtidigt får chansen att hålla dig uppdaterad om aktualiteter runt om i världen – för i Lingua.ly tvingas du läsa igenom nyheter på originalspråk som spanska, arabiska och ryska. När du stöter på patrull i form av svåra ord är det bara att klicka på dem för att få en förklaring. Orden sparas sedan ned för framtida bruk. Fiffigt!

Finns till: IOS / Android
Pris: Gratis.
Läs mer: http://www.lingua.ly