7 tips för dig som ska jobba i sommar
6 Jul 2015 kl: 00:00

7 tips för dig som ska jobba i sommar

”Glöm” matlådan

Unna dig att skippa den där trötta matlådan någon gång då och då. Plocka fram picknickfilten och locka med dig kollegorna till närmsta affär och köp smarrig plockmat. Avnjut i närmsta park med tillsammans med något läskande.

Läs också: 5 steg för en stressfri sommar.

Soundtracka sommaren

Många av oss jobbar faktiskt bättre till musik. Varför inte passa på nu när ni är färre på plats som riskerar att bli störda. Gör en gemensam Spotify-lista med kollegorna och styr upp ett par högtalare. Känn arbetsmoralen stiga i takt med att sommarhitsen avlöser varandra.

Levla trefikat

Varför inte passa på att fixa riktigt god fika när det inte är lika många munnar att mätta? Gillar man att baka är det ju ett ypperligt tillfälle att få glädja kollegorna utan att behöva baka 200 bullar. Skippa torra kex och gå all-in på färsk sommarfrukt och varför inte smälla till med en jordgubbstårta på fredagseftermiddagen? De små detaljerna gör hela skillnaden.

Ratta in sommarpratet

Bara för att du inte är ledig betyder det inte att du kan göra typiska semesteraktiviteter. Varför inte passa på att plugga i lurarna lyssna på P1:s Sommarpratare?

Lapa sol

Det som oftast skaver med att jobba när andra har semester är ju att tvingas sitta inne när solen strålar står som spön i backen utanför fönstret. Passa på att ta fikapauser och luncher utomhus. Eller om du har möjlighet till flex – varför inte starta dagen tidigt för att kunna studsa ut från jobbet på eftermiddagen, som en kalv på grönbete medan sjusovarna blänger avundsjukt?

Flip, flop, fredag!

Under sommaren är det ju färre formella möten så varför inte passa på att anpassa klädkoden? Ljusa tyger och luftiga material är skönt när det är varmt. Är du jurist och ska infinna dig i rätten kanske det inte är läge för kortkort eller trekvartsbrallor, men att tassa omkring i ett par flipflops på kontoret höjer garanterat frihetskänslan. Se dock till att stämma av med arbetsplatsens policy; på vissa håll är det faktiskt strängeligen förbjudet att visa tårna.

Var social

Passa på att lära känna kollegor och sommarvikarier genom att göra roliga aktiviteter ihop. Ta en AW på en solig uteservering eller varför inte köra ett träningspass ihop på lunchen i närbeläget grönområde? En glasspaus är annars en garanterad bra bot mot semesterbluesen.