7 smarta sätt att stärka ditt ego
10 Apr 2016 kl: 00:00

7 smarta sätt att stärka ditt ego

1. Titta på dina bästa bilder av dig själv. Bilderna ska du självklart vara nöjd med och kanske gör du något bra eller är i ett sammanhang som du trivs med. Vi är olika som människor och tar in olika starkt utifrån våra fem sinnen; lukten, smaken, synen, hörseln och känseln. Att titta på härliga bilder ger självklart starkast intryck för den visuella personen. Att lyssna på sig själv när man säger något smart eller något man är stolt över, att äta eller smaka på något som man har njutningsfulla associationer till eller lukta på något som ger oss behagliga minnen fungerar bättre för andra. Använd det som naturligt påverkar dig starkast.

2. Inred ett peppskåp. Spara alla dina diplom, utmärkelser, härliga saker sagt om dig, kärleksbrev och härliga bilder, peppande citat eller roliga minnen som får dig att förstå hur fantastisk och värdefull du är som människa.

3. Fysiskt välbefinnande. Ge dig en dag, en stund, en timme eller en vecka av härligt fysiskt välbefinnande. Massage, en härlig långpromenad, en ansiktsbehandling, en tupplur, en natt på hotell, en ledig dag, en sovmorgon, vad vet jag? Vad ger dig en behaglig känsla i kroppen?

4. Mentalt välbefinnande. Ge dig utrymme för en härlig vila från aktiviteten av tankar i hjärnan. Njut av en stunds stopp av tankar. Fundera över var du lättast, mest och bäst har lugn och ro i dina tankar. På landet, i skogen, vid havet, i storstan, tillsammans med någon annan, ensam, i tystnad, i solen, i snön. Flytta dig till en kravlös plats som får dina tankar att pausa och vila en stund.

5. Välj din omgivning. Var i en omgivning där du är en riktigt beundrad stjärna. Där du är ren idol. Där du är kunnig, rätt, häftig, känner dig sedd eller kanske överlägsen. Kanske är du en härlig lekfarbror bland barn eller en skoj aktivitetstant, kanske är du en tuff typ bland ungdomar. Pröva, utsätt dig och bjud på dig själv!

6. Skriv ett beundrarbrev till dig själv. Skriv ett brev som om du var någon annan som såg allt bra du gör och allt bra i den du är. Att få se allt nedskrivet och uppstaplat framför sig kan ge en enormt härlig känsla och ett inre jubel. Övningen är att ta emot stärkande saker som du uppmärksammar hos dig själv.

7. En personlig topplista. Samla information från nära, kära, vänner och bekanta till din personliga topplista. Vad är deras tre-i-topp på vad som är absolut bäst med dig? Sammanställ din egen lista av sakerna som de tycker är viktiga och som är allra bäst, stärkande och härligt för dig.