17 Aug 2011 kl: 00:00

7 sätt att förgylla ditt CV i höst

1.Läs en kurs på universitetet

Att välja att vidareutbilda dig vid sidan av jobbet visar att du är hungrig och intresserad av att hänga med i utvecklingen. Låter det svårt att kombinera heltidsjobb med studier? Numera finns det massor av kortkurser som går på kvartsfart på distans. På så sätt kan du sprida ut plugget på kvällar och helger, eller när det passar dig.


2.Lär dig ett nytt språk

Språkkunskaper är alltid en merit på CV:t. Det visar att du är nyfiken på andra kulturer, intresserad av kommunikation och har lätt för att lära. Det finns mängder av studieförbund runt om i Sverige som ger kurser i allt från italienska för nybörjare till arabisk konversation. Är du folkskygg kan du lära dig ryska eller något annat passande språk i sängen med hjälp av nätkurser eller dataprogram.


3.Engagera dig ideelt

Gör en god gärning som stärker ditt CV. Att ge av din tid till en ideél förening som matchar dina intressen visar att du följer ditt hjärta och har ett brinnande engagemang. Kanske vill du engagera dig i Amnesty, Rädda barnen eller en festival? Eller ställa upp som jourhavande kompis? Möjligheterna är oändliga – och allra troligast kommer du, som en extra bonus, få nya vänner och ha riktigt kul!


4.Bli ordförande i bostadsrättsföreningen

Att du ställer upp som ordförande eller kassör i din bostadsrättsförening är defenitivt värt att plita ner på CV:t. Det visar att du intresserar dig, är ansvarstagande och att du samlar på dig erfarenheter som kan komma till nytta på jobbet.


5.Starta eget

Har du en affärsidé du drömt om att förverkliga eller är du sugen på att ta liteextrajobb? Att starta eget i liten skala vid sidan av jobbet kan vara ett bra sätt för dig att prova dina vingar som entreprenör utan att säga upp all trygghet. På ditt CV visar det också att du är hängiven dina mål och drömmar, och inte rädd för att jobba hårt. Men,låt inte din bisyssla gå ut över jobbet. Om det behövs kan du kolla om det finns möjlighet att gå ner i tid. Och se upp med att starta ett företag som konkurerar med din arbetsgivare – så att du inte råkar begå ett kontraktsbrott.


6.Starta en studiecirkel

Har du ett intresse du vill fördjupa dig i tillsammans med andra? Det kan röra sig om allt ifrån en viss typ av film, till stickning, musik, segling eller böcker. Ta i så fall hjälp av ett studieförbund att anordna en studiecirkel. På så sätt kan ni få ersättning för visst material, hjälp med lokaler och annat praktiskt. Ni behöver vara minst tre personer som träffas minst tre gånger och det krävs inga förkunskaper för att komma igång. Att skriva att du dragit ihop en studiecirkel på CV:t kommer garenterat få potentiella arbetsgivare att se dig som engagerad, strukturerad, initiativrik och handlingskraftig.

 

7.Bli mentor

Din arbetsliverfarenhet kan vara ovärderlig för en mer oerfaren kollega eller vän. Så varför inte dela med dig av alla dina smarta tips, som hur man fixar bästa kaffet, får det att se ut som att man jobbar hårt, vågar säga nej, hittar rätt i karriären – och fixar meriter till sitt CV? Att du ställer upp som mentor kan också vara riktigt givande för dig själv och ge dig nya perspektiv på din egen situation. Och självklart blir det ett riktigt guldkorn på CV:t.

 

 

Sugen på att bli mentor? Med hjälp av vårt avancerad kontaktsök hittar du enkelt andra medlemmar som söker efter mentor inom just din branch och på just din ort. Testa direkt!