7 saker en ny entreprenör bör veta
12 Maj 2017 kl: 00:00

7 saker en ny entreprenör bör veta

Entreprenören Brian Roberts delar i Entrepreneur med sig av sina 7 bästa tips på vad man ska tänka på:

1. Gör ditt bästa – senare

Under en dag: fokusera på de enkla uppgifterna först och få dem ur vägen. När de är klara kan du lägga energin på de större och mer långsiktiga uppgifterna.

2. Välj din målgrupp

Om du visar världens bästa idé för fel målgrupp blir det direkt världens sämsta idé. ”Alla vill ha något, men ingen vill ha vad som helst”, skriver Roberts.

3. Tappa inte tråden

Det är lätt att bli distraherad av allt som händer runtomkring  – men försök att hålla dig till din röda tråd.

4. Sikta lågt och missa lite

Det är klart att man ska ha höga ambitioner – men börja istället med att sikta lite lägre än mot stjärnorna. För inträffat ett eventuellt misslyckande blir det inte lika katastrofalt. På så vis är det enklare att försöka igen, och man lär sig mer effektivt av sina misstag.

5. Håll det enkelt

Börja med att skapa ett övertygande erbjudande och ta det till marknaden. Validera det med ett kassaflöde och inled en dialog med dina kunder, för att hela tiden förbättra erbjudandet.

6. Var ärlig mot dig själv

Det krävs självförtroende för att kunna vara en entreprenör. Men du måste samtidigt vara lite hård mot dig själv och bedöma din situation så ärligt som möjligt. Annars gör du aldrig några riktiga framsteg.

7. Strunta i affärsplanen

Gör istället upp en marknadsplan! I den kan du till exempel visa vilka dina potentiella kunder är och var de rör sig. Visa också vilka dina potentiella medarbetare och distributionspartners skulle kunna vara.

Källa: Entrepreneur