24 Aug 2010 kl: 00:00

7 saker du aldrig ska skriva i CV:t

CV-skrivande är ingen lätt konst, men vissa avslöjanden är mer eller mindre självklara att stryka direkt. Att berätta exakt hur oduglig du är en måndag innan lunch eller att du privatsurfar minst en timme per dag är något som inte kommer att sälja in dig som rätt person för jobbet. Här är experternas tips på vad ska undvika för att ditt CV – och din chans till jobbet – inte ska kastas i papperskorgen.

 

Vad bör man aldrig berätta i sitt CV?

 


 

 

Du bör aldrig skriva något dåligt om dina tidigare arbetsgivare. En annan sak som heller inte hör hemma i CV:t är att berätta var du är född och uppvuxen.
Louise Stamå, karriärkonsult, MinKarriär
 

 


 

 

De flesta erfarenheter kan vara rätt i rätt sammanhang. Men prova med det här: ”Jag är en lat oduglig person som misslyckas med det mesta. Jag fick sparken från mitt förra jobb för att jag presterade för dåligt och mest porrsurfade på min arbetstid, själv anser jag dock att min förra chef var dum i huvudet. Jag har tyvärr inte orkat läsa klart min utbildning. Det viktigaste för mig är hög lön och lång semester.”
Pelle Mårtenson, CV-expert, CV-skolan
 

 


 

 

I Asien är det vanligt att man uppger längd och vikt samt kroppsmått – rekommenderas inte!
Jenny Moström Carlson, rekryteringsansvarig, EF
 

 


 

 

Du ska aldrig berätta vad dina husdjur heter. Det är tyvärr alltför vanligt att människor gör det…
Håkan Sandberg, rekryterare och Shortcuts rekryteringsexpert
 

 


 

 

Undvik att bli för privat utan håll dig på en personlig nivå. Bli inte heller för detaljerad kring saker du gjort långt tillbaka i tiden. Sommarjobbet i glasskiosken 1988 har ett bäst före-datum.
Sara Sterner, rekryteringsansvarig, Agentum