7 poddsändningar som gör dig smartare
11 Feb 2013 kl: 00:00

7 poddsändningar som gör dig smartare

Ett brett kunnande tyder på mångsidighet och öppnar upp för konversationer. Här hittar du sju poddsändningar som täcker upp det mesta inom allmänbildning. Perfekt som inspiration inför nästa fikapaus med chefen och kollegorna.

 

1. SMÅTT OCH GOTT

Varför ändrar löven färg på hösten? Funkar fem-sekunder-regeln? Och varför har män bröstvårtor egentligen?  I den amerikanska podden Stuff you should know får du svar på lite allt möjligt.

2. SÄTT DIG IN I TEKNIKENS VÄRLD

Slashat är en podd för dig som vill veta mer om teknik. Värdarna Tommie och Jezper diskuterar framför allt vad som sker i teknikvärlden men pratar även om musik, film och annat som intresserar dem.

3.  FÖR KRITISKT TÄNKANDE

Att tänka, ifrågasätta och reflektera är en viktig del av bildningen. I Skeptikerpodden tar sex personer med olika bakgrund, som läkare, teknikskribent och dataingenjör, upp aktuella nyheter ur ett skeptiskt perspektiv. Håll med dem, eller ifrågasätt!

4. VETENSKAPLIGA FENOMEN

Humor och vetenskap blandas i P3:s Institutet. Podden bygger på berättelser av människor som upplevt olika vetenskapliga fenomen.

5. EUROPAS HISTORIA – I STORA DRAG

Tycker du att historia är kul, men har inte riktigt koll på hur allt hänger ihop? I podcasten Den blå hästen pratar Malin Åkersten Triumf med sin historieintresserade far Ulf Åkersten om Europas historia utan att gå in på detaljer.

6. AMERIKANSKA REPORTAGE

CBS 60 minutes är en riktig klassiker i tv-sammanhang där politiker, kändisar och aktuella personer intervjuas.  Här får du veta mer om allt från Obama, till Lance Armstrongs dopning och senaste filminspelningarna.

7. SÄTT DIG IN I STORA HÄNDELSER

Om du inte upptäckt P3 Dokumentär än är det hög tid. Här får du veta det mesta om stora svenska händelser som Estoniakatastrofen, Palmemordet och när Tjörnbron rasade.