7 knep som framgångsrika använder
30 Jan 2014 kl: 00:00

7 knep som framgångsrika använder

När det gäller att vara effektiv och framgångsrik på jobbet har vi alla våra olika knep. Men enligt Laura Vanderkam, författaren till e-boken What the Most Successful People Do at Work följer de mest framgångsrika människorna samma mönster på jobbet. I undersökningarna har hon närmare bestämt kommit fram till sju vanor som alla är gemensamma för de som lyckas bra inom sina respektive områden. Shortcut har sammanfattat listan för dig så att du också kan skapa framgångsrika arbetsrutiner. Vill du läsa listan i sin helhet kan du göra det här.

1. Ha koll på din arbetstid.

Logga din tid under en hel vecka och se hur du spenderar den. Med den vetskapen kan du också ta kontroll över din tid. Tiden går oavsett om du använder den medvetet eller inte. Laura Vanderkam berättar att många som provar att logga tiden säger att de redan dag två är så trötta på att skriva ner ”kollade Facebook” för tionde gången att de slutar att göra det.

2. Planera.

Kan verka uppenbart och lätt, men tänk efter hur många gånger du agerar på akuta uppgifter snarare än att faktiskt sitta ner och planera. Sätt upp mål med olika tidsramar och se till att ha planeringsmöte varje vecka och att du alltid jobbar mot de stora målen genom dina delmål.

3. Gör succén möjlig.

Det är lätt att bli överambitiös när de stora målen är satta. Om du bryter ner de stora projekten i olika deluppgifter är det större sannolikhet att du lyckas nå ditt mål.

4. Jobb är jobb.

Vi är många som spenderar timmar på mail och möten, men Laura Vanderkam menar att detta faktiskt inte alltid är synonymt med att få någonting gjort. Ägna 20 effektiva minuter åt mailen och fokusera sedan på att faktiskt göra något produktivt i ett par timmar.

5. Övning ger färdighet.

Musiker och atleter blir inte bäst utan att träna, detsamma gäller för att nå framgång i karriären. Träna på dina jobbfärdigheter för att utvecklas, bli bättre och nå toppen.

6. Skapa kapital.
Framgångsrika människor investerar i sitt karriärkapital. Ett karriärkapital är alltid bra att ha men speciellt när du vill ta nästa kliv i karriären. Laura Vanderkam nämner tre sätt som hjälper dig att öka ditt kapital; förbättra dina kompetenser och skaffa nya, skapa en portfolio över dina erfarenheter och skapa ett bra och lojalt nätverk.

7. Ha kul!
Den sjunde och sista likheten bland framgångsrika människor är att de har kul på jobbet. Även om inte allt jobb kan vara kul rekommenderar Laura Vanderkam att försöka se till att ägna fler timmar åt att göra saker vi älskar och färre timmar på det som är mindre skoj.