7 biografier som inspirerar
27 Jun 2014 kl: 00:00

7 biografier som inspirerar

Expeditionen. Min kärlekshistoriaexpedition
Bea Uusma

Bea Uusma var framgångsrik illustratör, när hon blev besatt av Andrées tragiska expedition till Nordpolen. I dag är hon utbildad läkare och expert på vad som egentligen hände med Andrée och hans expedition. Boken fick Augustpriset 2013 för årets främsta fackbok.

Inspirerar: den som behöver hitta sin passion.

 

Snabbare än blixten : min självbiografibolt
Usain Bolt
Världens snabbaste man, den minst sagt omskrivne Usain Bolt, har fått kämpa för sin framgång. Ryggproblem och en allvarlig bilolycka är några av hindren som han varit tvungen att övervinna på vägen mot OS-guld och världsrekord.

Inspirerar: den som tror att framgång kommer som på beställning.

 

Mandomsprovetmandoms
Jonas Cramby
Den erkände och populäre matskribenten Jonas Cramby berättar här om hur han slet sig loss från sitt liv som vuxen tonåring och exakt vad han gjorde och utsatte sig för under detta intressanta livsprojekt.

Inspirerar: den som vägrar växa upp.

 

50 nyanser av löpninglopning
Kenneth Gysing
Löpning är ett erkänt bra sätt att se till så kroppen tar hand om stresshormon. Dessutom mår vi bra av frisk luft. I den här biografin springer sig Runners Worlds löpande reporter Kenneth Gysing genom alla tänkbara miljöer.

Inspirerar: den som tycker det känns jobbigt att trä på sig löparskorna oavsett anledning.

 

Jag vill ju vara fri : en bok om Lena Nymanfri
Annika Persson

Lena Nyman var en av Sveriges största skådespelare och en person som alltid gick sin egen väg. Det här är den första fullständiga levnadsteckningen över henne – kvinnan som prioriterade friheten att göra det hon trodde på.

Inspirerar: den som behöver bryta sig loss från massan.

 
Orange is the new blackorange
Piper Kerman

Det är nog inte många som undgått snacket om tv-serien ”Orange is the new black”, som handlar om en Piper Kerman som får avtjäna ett fängelsestraff många år efter att brottet begåtts. Detta är biografin som ligger bakom succé-serien.

Inspirerar: den som ideligen konstaterar att det aldrig blir som en tänkt sig.

 

Min historia stephen
Stephen Hawking
Här har vi biografin av en man som fängslar miljontals människor över hela världen när ha beskriver universums mysterier. Stephen Hawking drabbades av nervsjuk­domen ALS vid tjugoett års ålder, och trodde att han bara hade några få år kvar att leva. Mot alla odds har han överlevt, och fortsatt att bidra med hisnande vetenskapliga upptäckter.

Inspirerar: den som behöver tänka större.