6 tips – Så kopplar du bort jobbet i sommar
28 Jun 2012 kl: 00:00

6 tips – Så kopplar du bort jobbet i sommar

Slappna av i sommar med tipsen från chefseliten:

1. Skaffa eller umgås med barn.

semester, slappa, koppla av, fritid, stress, jobb, koppla bort jobbet, ledig

– Mina två barn Simon (2 år) och Klara (3 månader) och vår hund Ceasar gör att det inte är särskilt svårt att koppla bort jobbet. För att klara att hålla deras tempo så kan man inte sitta och fundera över nästa kampanj.

/ Susanne Holmström, chef företagsmarknaden Sverige, Tele 2 Sverige

2. Res bort och få ett miljöombyte.

semester, slappa, koppla av, fritid, stress, jobb, koppla bort jobbet, ledig
– Jag byter miljö, reser bort med min familj och får nya perspektiv. Min ultimata avkoppling är att resa till Spanien på sommaren, stiga upp tidigt på morgonen och gå ut och ta en morgonkaffe på en bar, läsa tidningen, se hur staden vaknar till liv och bara sitta och njuta där och då.

/Karolina Valdemarsson, sales director, Unilever

3. Få radioskugga.

semester, slappa, koppla av, fritid, stress, jobb, koppla bort jobbet, ledig
– Lustigt nog är mina två favoritplatser för semester i total radioskugga, det är snudd på omöjligt att surfa, mejla och så vidare. Och jag tittar så lite som möjligt på tv. Första dagen är som en avgiftning, sedan är det ljuvligt och perfekt avkoppling.

/ Therése S. Liljedahl, marknadsdirektör, MTG fri-TV

4. Läs en bra bok vid havet.

semester, slappa, koppla av, fritid, stress, jobb, koppla bort jobbet, ledig
– Jag stänger av Blackberryn. Läser en bra bok. Sover mycket och äter god mat i familj och goda vänners lag. Gärna med utsikt över havet…

/ Anna Levander, vice president sales Europé, Thermo Fischer scientific

5. Undvik att kolla mejlen.

semester, slappa, koppla av, fritid, stress, jobb, koppla bort jobbet, ledig
– Första steget är att stänga av e-posten i mobiltelefonen. Har jag den på söker sig lätt tankarna till jobbet varje gång ett nytt mejl landar i inboxen. Kopplar av gör jag när jag leker med min son, bakar, läser eller ihop med min man ordnar fester för våra vänner.

/ Katarina Wising, kvalitetschef, SKF fabrik large

6. Håll dig sysselsatt.

semester, slappa, koppla av, fritid, stress, jobb, koppla bort jobbet, ledig
– Jag tycker om att hålla mig sysselsatt, så jag fyller tiden med allt det som annars inte hinns med. Och så åker jag hem till Dalarna, det är verkligen avkoppling. .

/ Johanna Eriksson, marketing director Nordics, Oriflame cosmetics