6 tips – krydda din jobbrelation
28 Feb 2014 kl: 00:00

6 tips – krydda din jobbrelation

Varje relation har sina upp- och nedgångar, och din relation med jobbet är inget undantag. Du träffar jobbet tidigt på morgonen innan du ens kan hålla en kaffekopp, ni spenderar större delen av dagen tillsammans, och ja, ibland har du även släpat med dig jobbet hem.

Men om du känner att smekmånaden är över, oroa dig inte. Även de bästa relationerna möter motgånga och det finns alltid möjlighet att sätta lite krydda på tillvaron. Här kommer några enkla tips som du kan testa.

 

JA: Visa lite kärlek

Du spenderar mer tid med dina kollegor än med din familj, rumskompis, hund eller andra. Så om du inte känner dina arbetskompisar väl, se till lära känna några över en kopp kaffe eller en lunch. Att trivas med dem du jobbar med är en stor del av att älska ditt jobb, dessutom nätverkar du på köpet.

NEJ: Fokusera på det negativa

På nästan varje kontor så finns det någon som gillar att prata om det negativa med jobbet och arbetsplatsen. Den här typen av kollega kan lätt dra ned dig i samma negativa tankebanor. Så undvik de här personerna och omge dig istället av positiva och passionerade kollegor som är humörhöjande.

JA: Åk på semester

Att inte få tid borta från kontoret kan släcka gnistan hos den mest dedikerade och professionella. Se till att du tar en paus då och då. Logga ut och få lite välbehövlig avkoppling, och du kommer må mycket bättre när du kommer tillbaka.

NEJ: Ta hem dina dåliga dagar

Alla jobb har sin utmaning, och om du måste ta med dig arbetet hem efter en dålig dag, se till att lämna allt annat kvar på jobbet förutom just det du behöver göra. På så sätt kommer du undvika onödig stress.

JA: Kom ihåg din betydelse

När du är utsliten kan det vara svårt att komma ihåg varför du gör det du gör. Ta dig tid att ta ett steg tillbaka och tänka på tidigare projekt och resultat som du är stolt över och hur de har förändrat företaget på ett positivt sätt.

JA: Fråga dig själv vad som saknas

Slutligen, spendera lite tid att tänka på de verkliga orsakerna till att du tappar lusten på ditt jobb. Behöver du en semester eller ogillar du på riktigt vad du gör? Har du nått en brytpunkt där du och ditt jobb har vuxit ifrån varandra – och om det hänt så är det okej. En annan bra relation kan vara precis runt hörnet.

Källa: The DailyMuse