6 TED Talks att inspireras av
1 Sep 2016 kl: 00:00

6 TED Talks att inspireras av

Elon Musk, superentreprenör: The mind behind Tesla, SpaceX, SolarCity

Från grundandet av betaltjänsten PayPal till att bli hela världens superentreprenör, uppfinnare och framtidstänkare. Elon Musk berättar här om sina banbrytande idéer som förändrar världen vi lever i…

Sheryl Sandberg, COO Facebook: Why we have too few women leaders

Här ger Sheryl Sandberg, Mark Zuckerbergs högra hand på Facebook, sin syn på varför så få kvinnor når sin fulla potential i karriärer – och ger också tre konkreta råd till kvinnor i början, eller mitt uppe, i karriären.

Shimpei Takahashi, leksaksdesigner: Play this game to come up with original ideas

Shimpei Takahashi är leksaksdesigner och tröttnade på att hans chef alltid efterlyste data och marknadsanalyser för alla hans uppfinningar. Det tog helt enkelt kål på hans kreativa process. Så han kom på en oerhört enkel lek för att få igång tankeverksamheten, Shiritori!

J.J. Abrams, filmregissör: The Mystery Box

Star Wars- och Star Trek-regissören J.J. Abrams hyllas unisont av film- och tv-världen som den nye Steven Spielberg – med en fenomenal känsla för spänning och nagelbitande. Här berättar han om hur han köpte en mystisk låda på 70-talet, vad han gjorde med den och hur han använder den dagligen i sitt kreativa yrke…

Susan Cain, författare: The Power Of introverts

Susan Cain är författare till boken Quiet, som behandlar det faktum att vårt samhälle idag är präglat av extroverta ideal, vilket i många fall drabbar de personer som upplever sig själva som introverta. Här talar hon om vikten av att få fånga upp dessa individer, så att deras tysta talanger och förmågor kommer till sin rätt.

Pamela Meyer, författare: How to spot a liar

Varje dag ljuger vi mellan 10 och 200 gånger, men saken är den att vi ofta sänder ut samma subtila signaler – eller ”tells” som det heter i pokervärlden – när vi gör det. Pamela Meyer är författare till boken Liespotting och berättar här om hur du kan avslöja en lögnare.