6 nystarter från filmens värld att inspireras av
19 Dec 2017 kl: 00:00

6 nystarter från filmens värld att inspireras av

1. Längtan efter naturen

”Into the wild” är baserad på en sann berättelse om att bryta sig loss från samhällets bojor och söka friheten långt bort från civilisationen. Christopher McCandless, en toppstudent på Emory University i Atlanta, skänker bort alla sina besparingar och liftar till Alaska där han bosätter sig mitt ute i vildmarken. En modern klassiker!

2. Skilda världar som möts

I den franska filmen ”En oväntad vänskap” anställs en ung kille från förorten som precis kommit ut från fängelset hos den rike aristokraten Phillip som blivit förlamad efter en olycka. Efter en trög start och fördomar från båda håll växer en stark vänskap fram mellan två individer som på ytan inte verkar ha någonting gemensamt. Garanterad feel good!

via GIPHY

3. Vidgade vyer

”Wanderlust” kretsar kring George (Paul Rudd) och Linda (Jennifer Aniston), ett utarbetat, stressat Manhattan-par. När George förlorar jobbet råkar de efter lite omvägar hamna i ett hippiekollektiv där livet har ett helt annat tempo. Pengar? Kan inte köpa lycka. Karriär? Vem behöver det? Kläder? Bara om du vill. Se och få nya perspektiv!

4. Jakten på lycka

Sugen på lite andlighet i Hollywoodformat? Då är ”Lyckan, kärleken och meningen med livet” (originaltitel: Eat Pray Love) något för dig. Det handlar om Liz, spelad av Julia Roberts, som bryter upp från ett äktenskap och en ordnad tillvaro i New York för att hitta sig själv under en tre månaders resa runt jorden. Hon hamnar i Italien, Indien och Bali – men ska hon hitta allt som titeln antyder?

via GIPHY

5. Politiskt uppvaknande

I ”Suffragette” skildras den radikala brittiska kvinnokampen utifrån ett gräsrotsperspektiv och tvätterskan Maud Watts (Carey Mulligan) politiska uppvaknande. Maud rycks med av kollegan Violets engagemang i suffragettrörelsen och blir till slut en av dess ivrigaste förespråkare. En kamp som dock kräver många personliga uppoffringar.

6. Ett annat liv

Viggo Mortensen spelar i ”Captain Fantastic” pappa Ben som har lämnat civilisationen bakom sig för att skapa ett paradis för sig och sina sex barn i nordvästra USA:s djupa skogar. Där uppfostrar han dem till att bli starka, bildade och självständiga individer. Men en plötslig händelse tvingar den udda familjen att lämna sitt trygga hem och återvända till sina gamla liv. Normbrytande och tankeväckande!

via GIPHY