6 karriärbyten som blev fullträff
3 Nov 2017 kl: 00:00

6 karriärbyten som blev fullträff

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med mobiloperatören hallon.

För ett mobilabonnemang fritt från uppsägningstider, bindningstider och krångliga avtal – prova hallon. Just nu i unikt samarbete med Shortcut.

Lotta Lundgren

Vi känner henne från både Historieätarna och julkalendern 2015, men innan Lotta Lundgren började lära oss om 1700-talets delikatesser arbetade hon som copywriter. Trots sin framgång i reklambranschen kände Lotta att hon ville prova lyckan som matskribent, vilket minst sagt visade sig vara ett smart drag.

Arnold Schwarzenegger

Om du känner dig osäker på att säga ”hasta la vista” till din nuvarande karriär kan du skänka en tanke till Arnold Schwarzenegger. Flera ögonbryn höjdes när skådespelar-veteranen skulle ge sig in i politiken, men Terminator visste självklart vad han gjorde och 2003 blev han guvernör i Kalifornien.

via GIPHY

Hannah Widell

Det kan vara svårt att föreställa sig, men det fanns faktiskt en tid innan Hannah Widell var känd som grundare av Fredagspodden. På tidiga 00-talet var hon nämligen programledare för bland annat Harem, Big Brother och sin egen talkshow Hannah på TV3. Sedan dess har hon grundat produktionsbolaget Perfect Day som bland annat producerar just Fredagspodden, släppt tre böcker och drivit ett eget magasin.

Annika Norlin

Annika Norlins resa från journalist till artist började när hon på en fest tog fram sin gitarr och spelade en av sina låtar, vilket fick en skivbolagsrepresentant på festen att falla hals över huvud. Lite mer än tio år senare har Annika Norlin gjort succé med projekten Säkert! och Hello Saferide och dessutom som psykologstudent!

via GIPHY

Per Holknekt

Efter att ha lärt sig skateboardåkandets konst i USA på 80-talet blev Per Holknekt en av pionjärerna som tog sporten till Sverige och öppnade egen skatebutik i Stockholm city. Några händelserika decennier senare har han bland annat grundat det börsnoterade klädmärket Odd Molly, startat en egen tidning och varit mental tränare åt Mora IK.

Jens Lapidus

Framgångssagan om juristen Jens Lapidus som blev bestseller-författare är vida känd vid det här laget, och det med rätta. För advokaten och småbarnspappan som skrev debutromanen Snabba Cash på tidiga morgnar och sena nätter är nämligen ett utmärkt bevis på att du inte ska ge upp författardrömmen för att du inte har tid att skriva.

via GIPHY

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med mobiloperatören hallon.