6 karriärboostande sommarprat
18 Aug 2014 kl: 00:00

6 karriärboostande sommarprat

Det är inte bara av andras misstag vi kan lära. Det finns också mycket att hämta av andras framgång. Bland Sveriges radios sommarpratare fanns det i år många inspirerande personer som kan hjälpa dig framåt i din egen karriär. Ta därför med dig dessa ut på nästa långpromenad:

 

Annie Wegelius

En tv-pionjär av rang som jobbade sig upp från assistent till SVT-chef. Wegelius berättelse vittnar om hårt arbete och svåra val. Perfekt för dig som siktar uppåt och behöver någon att inspireras och lära av.

 

Steve Angello

Snacka om fokus. Angello visste vad  han ville jobba med redan som 15-åring och nu är han en av världen största DJ:s och musikproducenter. Som en före detta del av Swedish House Maffia berättar han bland annat om synen på pengar och hur vänskap kan påverkas när man gör affärer ihop.

 

Felix ”PewDiePie” Kjellberg

Att hoppa av drömutbildningen på Chalmers för att youtuba på heltid var varken planerat eller något som uppskattades av omgivningen. Nu är Felix Kjellberg störst på Youtube och lever sitt drömliv – tack vare hårt jobb och det faktum att han inte kunde tänka sig att göra något annat. Följ med in i världen bakom skärmen där vem som helst kan bli superstar och göra karriär på ett sätt som var otänkbart ganska nyss.

 

Marianne Bernadotte

En handlingarnas kvinna som minst sagt inspirerar dig som har svårt att få tummen ur. Karriären har varit lång och skiftande, bland annat har hon stått på Dramatenscenen och jobbat som bussvärdinna, och Marianne Bernadotte visar tydligt vad som kan hända om du tar tillfället i akt när det uppenbarar sig.

 

Bea Uusma

Att utbilda sig till läkare efter att ha passerat 30-strecket bara för att kunna grotta ner sig i sitt största intresse, André-expeditionen, är knappast praxis. Missa in detta superintressanta sommarprat av kvinnan som inte låter sig stoppas och som är synonym med både drivkraft och problemlösning.

 

Sofia Helin

En tredjedel av mänskligheten kommer någon gång i livet att ha psykiska problem enligt WHO. Skådespelaren Sofia Helin använder sin depression i jobbet och hennes historia kan inspirera dig som också trillar ner i svarta hål ibland, liksom dig som inte har en aning om vad depression egentligen handlar om.