6 enkla sätt att höja stämningen på jobbet
7 Apr 2016 kl: 00:00

6 enkla sätt att höja stämningen på jobbet

Lunchjogga

Jobbar du på ett ställe med över 10 anställda är antagligen minst en av er en fena på löpning. Kanske är det du? Så länge någon faktiskt tar ansvaret och samlar ihop fåren till en flock behöver det inte alls vara svårt att göra lunchjoggen till en rutin. På en halvtimme förbränner ni nästan 400 kalorier, får massor av frisk luft och mjukar upp era kontorsstela leder. Förutsatt att ni har en timmes lunchrast räcker de 30 återstående minuterna gott och väl för att inta födan. Den kommer säkerligen att smaka bättre också.

Fredagsbaka

Klassikern. Alla vet ju att få saker har en så positiv effekt på sönderjobbade kollegor som en saftig kanellängd eller en näve havreflarn som smälter i munnen. Vänta till tre­fyra-snåret när kontoret redan gått på mental helg – sedan slår du till! Precis som med lunchjoggen är detta något som kan utökas till ett synnerligen trevligt återkommande initiativ. Det behöver inte vara du som står för snasket varje gång, men alla kommer minnas att det var du som var först.

Bjud in till filmkväll

Projektorer kan användas till mer än presentationer. Som bio! Ta med en grym film, annonsera ut händelsen med en skojig affisch och bunkra upp med rediga mängder popcorn så har du en given succé. Försök ta reda på lite mer om dina kollegors filmpreferenser och jobba utifrån det. Svårt att hitta en film som ingen har sett? Gör en enkät som du skickar ut till arbetslaget någon vecka innan, där du förberett ett gäng förslag. Försök att undvika förutsägbara blockbusters!

Bjud in till något annat

Och nej, vi menar inte någon formulär 1A­-teambuilding, utan någonting lite mer utanför ramen! Stressar ni mycket på jobbet? Bjud in en mindfulnesscoach som hjälper er varva ner och vara mer ”i nuet”! Trist stämning bland kollegorna? Bjud in en amatör-
ståuppare! Okända komiker kan också vara roliga, och är de precis i starten av sin karriär blir de antagligen glada över tillfället att få repetera sina nummer under mindre press. Detta är bara två exempel på roliga aktiviteter – använd dina nätverk och kontakter för att utvärdera möjligheterna.

Ordna julklappsutdelning

Chefen kommer viftandes med en flaska vin, en chokladask med spritpraliner eller en delikatesskorg. Alla får samma och det hela är egentligen otroligt opersonligt. Pimpa julstämningen på jobbet genom att organisera en klappbytardag som komplettering! Alla köper någon symbolisk sak var som sedan delas ut bland kollegorna under glöggmysiga former. Dagen innan kan ni rimma på paketen tillsammans för att öka spänningen kring evenemanget.

Föreslå en temalunch

I stället för att hänga över era matlådor med pasta eller återuppvärmd lax kan ni duka upp till gemensam knytis­lunch. Tacos, meze och annan lyxig plockmat är gott och smidigt – ni behöver bara stå för en komponent var. Vips har lunchen blivit något spännande och socialt som alla på arbetsplatsen kan se fram emot. Lådan kan vänta.