3 Aug 2010 kl: 00:00

5 värsta CV-missarna

Det kan vara alltifrån ett missplacerat partyfoto till ett CV som inte säger något om vad du har åstadkommit eller vad du kan – som ett där den sökande hade beskrivit sin katt och dess göromål på en hel A4.

 

Här är de värsta CV-misstagen rekryterarna anser att du kan göra – eller de värsta misstagen de har varit med om.

 

 

Vilket är det värsta misstaget någon kan göra i sitt CV?

 


 

 

När man har missat att skriva personuppgifter på CV:t utan bara har angett det på det personliga brevet som i stort sett inga rekryterare läser och som lätt försvinner. Eller när man skrivit som målbild att man inom en treårsperiod vill bli VD och ansökan gäller en projektledarassistenttjänst.
Sara Sterner, rekryteringsansvarig, Agentum
 


 

 

Ett stort CV-misstag är att bli för personlig och blanda in sitt privatliv.
Jenny Moström Carlson, rekryteringsansvarig, EF
 

 


 

 

Jag har sett otroligt många CV-misstag. Allt från handskrivna CV:n till ett där personen i fråga bara radat upp sina arbetsplatser vilket inte säger någonting. Ett annat vanligt misstag är att personer glömmer att tala om i sitt CV vad de faktiskt åstadkommit och vad de tillfört. De berättar bara om sina arbetsuppgifter och inte vad de gjort bra, vilket är det som gör dem unika!
Louise Stamå, karriärkonsult, MinKarriär
 

 


 

 

Det värsta CV-misstaget jag har sett var ett semesterfoto på överviktig man i badbyxor med bar överkropp på motorcykel i Thailand!
Håkan Sandberg, rekryterare och Shortcuts rekryteringsexpert
 

 


 

 

Jag har sett CV:n som helt enkelt inte går att läsa eftersom de är för långa, för krångliga, dåligt layoutade och med hopplöst språk. Det är det absolut värsta misstaget du kan göra eftersom ingen ens kommer att kunna ta till sig din information. Alla andra misstag blir sekundära.
Pelle Mårtenson, CV-expert, CV-skolan