5 TED Talks som boostar dig i karriären
12 Jun 2017 kl: 00:00

5 TED Talks som boostar dig i karriären

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med hallonMed Shortcuts supererbjudande från hallon kan du med mobilabonnemanget STOR surfa upp till 8 GB och ringa och sms:a gratis – helt utan bindningstid, uppsägningstid och fakturor. Just nu ingår det 50 GB extra data att använda hur och när du vill! Missa inte hallons unika erbjudande från Shortcut här!

1. Utveckla din förmåga att jobba i motvind

Angela Lee Duckworth – Grit – The Power of Passion and Perseverance
Lyser motivationsmätaren röd? Vill du helst bosätta dig i soffan resten av livet? Då är det dags att lyssna på Angela Lee Duckworths tal om hur kämpaglöd och uthållighet är mer avgörande än både IQ och ekonomisk status för att komma dit du vill.

2. Lär dig äga som en girlboss

Sheryl Sandberg – Why We Have Too Few Women Leaders
Du kanske inte blir superchockad av att höra att det råder brist på kvinnor i ledningspositioner, men karriärgurun och Facebooks COO Sheryl Sandberg ger tydliga exempel på konsekvenser den mansdominerade världen ger – och hur vi ska bereda plats för fler power ladies.

via GIPHY

3. Så blir du en ja-sägare – till rätt saker

Shonda Rhimes – My Year of Saying Yes To Everything
Du har säkert upplevt ”The hum”, ordet manusförfattaren och TV-producenten Shonda Rhimes använder för den eufori vi kan uppleva i jobbet, men har du upplevt tomheten när hummandet tystnar? För att fortsätta uppskatta ditt flow – och bli uppmärksam på hur det känns när det slutar – lyssna på Shondas tal.

via GIPHY

4. Rocka nästa jobbintervju med hjälp av ditt kroppsspråk

Amy Cuddy – Your Body Language Shapes Who You Are
Att se dig själv i spegeln, sträcka upp armarna i ett V-tecken och boosta dig själv med peppande ord kan vara nyckeln till att kamma hem drömjobbet vid nästa jobbintervju. Detta är TED:en du inte får missa om du vill veta vad konsekvenserna i hjärnan blir av att kroppen sitter ihopkrupen respektive utbredd.

via GIPHY

5. Toppa teamet med Toy Story

Linda Hill – How To Manage For Collective Creativity
Att teamwork funkar bäst har vi redan lärt oss av tecknad film, men Linda Hill tar det ett steg längre och använder Pixar-figurer för att visa att ledarskap inte handlar om en person eftersom kollektiv kreativitet är nyckeln till framgång. Lika lärorikt oavsett om du drömmer om att starta en enskild firma eller jobba på Google.

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med hallon. För att kunna höra spännande tal från entreprenörer och organisationsledare utan att ruinera telefonen på datatrafik kan du nu skaffa hallons mobilabonnemang i unikt samarbete med Shortcut. Med hallons enkla och billiga mobilabonnemang ingår det just nu 50 GB extra data att använda hur och när du vill! Missa inte hallons unika erbjudanden från Shortcut här!