5 sätt att tjäna pengar – medan du sover
15 Mar 2017 kl: 00:00

5 sätt att tjäna pengar – medan du sover

–Det gäller helt enkelt att etablera en stabil inkomstkälla som får pengarna att rulla in kontinuerligt, skriver entreprenören John Rampton till Entrepreneur. Här är hans fem favorittips på hur du får in det där lilla extra i månaden – medan du sover.

1. Starta en blogg

via GIPHY

Det är enkelt och billigt att starta upp – och allt du behöver göra sen är att skriva inlägg som intresserar folk. För att få in lite extra kan du t.ex. hitta sponsorer eller sälja reklam på din blogg också. Dessutom kan du tidsinställa inlägg, så att det faktiskt publiceras inlägg medan du sover.

2. Hyr ut din bostad

Tack vare en rad olika sajter, som exempelvis Airbnb, kan du hyra ut ditt hem när du själv inte bor där. Du kan även hyra ut ditt garage, din parkeringsplats eller en oanvänd kontorsplats. Det är en skön extra inkomst att ha, med tanke på att du inte gör något annat än att skapa en annons.

3. Investera i aktier eller fonder

via GIPHY

Varför inte investera i aktier eller fonder? Då har du möjligheten att dela deras vinster, vilket kan bidra till en stor extra inkomst. Det är också enkelt att söka efter fonder och aktier för att se vad man vill investera i.

4. Hyr in en mellanhand

Detta är också känt som arbitrage, vilket helt enkelt betyder att du hyr in någon som gör jobbet åt dig. Du kan till exempel starta ett företag som rastar hundar och sedan låta någon annan rasta hundarna.

5. Köp och sälj hemsidor

Om du har lagt ner tid och energi på att bygga upp en hemsida, där du har många besökare, så kan du sälja hemsidan vidare. Detta kan du göra genom att lista den på marknadsplatser som Flippa. John Rampton skriver att även han själv har tjänat mycket extra pengar på att köpa och sälja hemsidor.