5 pärlor som gör din weekend i Stockholm
12 Okt 2015 kl: 00:00

5 pärlor som gör din weekend i Stockholm

Detta är en sponsrad artikel.

Oavsett om du bor i Stockholm eller inte är det få saker som klår den lyxiga känslan av en hotellweekend i innerstaden. Exklusivt för Shortcut-medlemmar erbjuder nu Elite Hotels 20% rabatt på en hotellvistelse på valfri ort under helger och lov. Och vi erbjuder våra bästa upplevelsetips för huvudstaden:

Ivar Los Park

Bastugatan 26

En mästerlig utsikt över Stockholm kan du få på många ställen. En av de lite bättre och hemligare är dock helt klart från Ivar Los park som bjuder på en vacker bild av norra storstan och den inströmmande trafiken. Om du är förtjust i soluppgångar eller solnedgångar, om du är själv eller med någon du är kär i spelar ingen roll – du kommer att vara glad att du tog dig tid att svänga förbi denna lugna och undangömda park. Oavsett väder!

Fotografiska

Stadsgårdshamnen 22

Är du en fotonörd, konstvetare eller bara tycker om att titta på vackra bilder oavsett vem skaparen är då lär du trivas på Fotografiska. När du fått din dos av inspiration kan du fortsätta vistelsen på restaurangen och kaféet högst upp i huset som blickar ut mot Djurgården och Skeppsholmen. Fotografiska är speciellt bra på somrarna tack vare sina grillkvällar, spelningar och diverse annat för den festglade!

Tjoget

Hornsbruksgatan 24

Om du är ute efter finmat i en avslappnad miljö är Hornstull ett bra ställe att börja på. Om du däremot också behöver en frisör/barberare a la 50-talet medan du blir serverad en god drink så är det Tjoget du ska vända dig till där du blir erbjuden alla dessa tre carpe diem-möjligheterna på samma ställe. Börja med att trimma skägget på Roy & Son, ät sedan en god middag på Linje Tio och avrunda med ett glas rött på Hornstulls Bodega.

Kaffe

Sankt Paulsgatan 17

Alla (okej, nästan alla) älskar vi det svarta guldet, speciellt på en trött måndagsmorgon. Men det avnjuts bäst när det är gott och till smakfulla priser. Och Kaffes koncept är lika enkelt som namnet: Riktigt kaffe till riktiga kaffepriser. Självklart finns det bullar och andra små bakverk att köpa till och om du föredrar ditt kaffe i lugn och ro rekommenderas att svänga förbi Kaffe runt 10-tiden.

Louie Louie

Bondegatan 13

Arbetsvänligt kafé, härlig personal och cool atmosfär är bara några saker som kännetecknar Louie Louie. På helgerna erbjuder de dessutom brunch för 150:- där kaffet ingår (med påtår!) och om du har en stund till övers kan du fynda lite ny och bra musik från deras skivsamling. Tack vare kaféets något gömda läge, och om du har lite tur, lär du stöta på en kändis eller två!

20% rabatt på din hotellweekend
– bara för Shortcut-medlemmar!