21 Sep 2009 kl: 00:00

5 nätverksregler som räddar dig

Nätverksexperten Frida Lindblom tipsar om fem nätverksregler du bör hålla dig till om du vill att dina kontakter ska älska dig!

1. Givers gain

I ett nätverk så är det ett givande och tagande som gäller! Om du har en massa kontakter som du sitter och håller på och inte delar med dig av så blir du ganska snabbt exkluderad ur nätverket. ”Den som ger han får” brukar det heta och genom att hjälpa fler så finns du också i fler personers tankar när de ser möjligheter som kan vara intressanta för dig!

 

2. Våga använda ditt nätverk!

Våga be om hjälp, anta inte att personerna i ditt nätverk vet vad du vill ha/behöver. Du måste vara tydlig så att de på ett bättre sätt kan matcha uppdrag eller möjligheter till din person. När du nätverkar är du ditt eget varumärke, ha en tydlig definition av det så kommer det bli mycket lättare.

 

3. Håll det du lovar

Har du blivit rekommenderad vidare av en kontakt i ditt nätverk så är det A och O att höra av sig inom utsatt tid. Du vill inte att bad will ska bli sammankopplat till ditt namn!!

 

4. Introducera nya personer i nätverket

Ett lätt sätt att hålla nätverket levande och fortsatt givande. Självklar så ska du måna om nätverket och av den anledningen inte bjuda in ”vem som helst” men ha det i åtanke att ett nätverk som inte få in nya medlemmar tappar ganska snabbt fart.

 

5. Lyft fram de personer som hjälpt dig genom ditt nätverk när det har gått bra för dig.

Fick du en kontakt som gav bra affärer eller som resulterade i ett nytt jobb? Lyft fram personens insats när du får möjlighet! Ge ”cred” helt enkelt.