5 fraser som håller pinsam tystnad borta
2 Mar 2017 kl: 00:00

5 fraser som håller pinsam tystnad borta

Vi har alla varit där. När det står helt still i huvudet – och man riktigt kan se den pinsamma tystnaden närma sig. Men lugn, nu ska du inte behöva vara med om det igen! Självsäkerhetscoachen (japp, de finns) Steve Errey från The Muse har listat upp fem fraser håller igång konversationen.

1. Berätta om…

via GIPHY

Den här frasen ger dig en chans få veta mer om personen du är med, det är också smickrande att be någon berätta mer ett visst ämne. Det visar att du är intresserad och inte bara frågar för att vara artig.

2. Vad är det bästa med…?

Med den här frågan får man personen att känna sig bekväm, för det är lättare att prata om något som man trivs med, menar Steve Errey.

3. Hur hamnade du…?

via GIPHY

Fråga hur personen hamnade på sin plats i karriären eller hur de skapade sin roll. Det kan öppna upp alla möjliga historier och diskussionsämnen. Om du får det klassiska ”Jag bara ramlade över det”-svaret, så kan du alltid fråga vad målet var egentligen.

4. Vilken är din största utmaning?

Att fråga någon om sin största utmaning kan leda till en seriös diskussion, och det kan också ge en djupare insikt i vem personen är.

5. Vilken är din favoritost?

via GIPHY

Ost? Ja, ost. Det är ett kul sätt att bryta förutsättningen om att en som är professionell måste vara allvarlig.
– Frågor som den här kan leda till historier om fina semestermåltider eller en debatt om vilken ost som är bäst. Du kan helt enkelt bli överraskad, skriver Steve Errey.

Den gyllene regeln

via GIPHY

Tricket är inte att hitta på en ny historia eller leta detaljer i en historia som du redan berättat. Steve Errey menar att, du behöver inte vara intressant (även om du faktiskt är det), du behöver bara vara intresserad – det är det som är tricket.