5 episka misstag första dagen på jobbet
5 Apr 2016 kl: 00:00

5 episka misstag första dagen på jobbet

Har du arbetat på restaurang och spillt ut vin över en gäst? Har du sagt fel namn till chefen eller råkat sätta dig på någon annans plats? Eller stirrat hjälplöst på datorskärmen utan att veta hur du ska använda programmen? Historierna kring första dagen på jobbet-misstagen är många. På Reddit har läsarna själva fått beskriva sina sämsta Första Dag På Jobbet – här är några av de värsta:

1. Callcenter-medarbetaren på ett oljeföretag

När oljan beställs skriver de anställda in ett ordernummer, skapar sedan en beställning som plockas upp av lastbilar och skickas vidare som leverans. Den nyanställda skapar ordern men missar en siffra. Resultatet av detta blev att oljan som skulle plockats upp i östra delen av staten plockades upp i den västra delen. I vanliga fall skulle detta inte vara en katastrof, men den här gången var oljan som skulle plockats upp H2S, en olja som är extremt giftig. Oljan hämtas i fel stat och personalen gick hem för helgen. Tyvärr stod den giftiga oljan då kvar och pumpade, spilldes över och nådde marken. Det slutliga resultatet av detta blev att en bonde som bodde intill pumpen inte kunde odla i den förstörda marken på sju år. Företaget blev tvungna att betala både böter och kostnader för bondens kommande sjuåriga grödor.

2. Mengele-veterinären

En nyanställd skulle ge en spruta till en mycket sällsynt pungråtta (sista avelshanen i fångenskap av den arten). Eftersom att arten var så sällsynt var det viktigt att medicineringen sköttes på bästa möjliga sätt. Smärtstillande till djur ska injiceras där det finns mycket hud som går att lyfta och injicera under, vanligtvis i nackhuden. Den nyanställda skulle ge pungråttan sprutan men istället för att lyfta på huden så injicerar hen i nacken och rakt in i ryggraden. Pungråttan dock snabbt därefter.

3. Batman-snickaren

En handledare bad den nyanställda gå upp på taket på ett fyravåningshus, knyta ett glidlås till ett ankare och komma tillbaka ner. Den nyanställda tar uppgiften ordagrant och gör som han blivit tillsagd. Går upp, knyter fast glidlåset och glider ner från byggnaden med hjälp av repet. Den nyanställda hade inga handskar på sig och blev brännskadad på både händer och ben när han höll sig hårt i repet för att komma ner vid liv. Han åkte direkt till sjukhuset och fick turligt nog behålla alla kroppsdelar. Detta var hans första och sista dag på arbetsplatsen. Även handledaren hamnade i trubbel för att inte berättat att den nyanställda skulle ta trapporna ner och inte repet.

4. Snuskiga läraren

På lektionen har den nyanställda läraren lovat att visa eleverna filmen Othello av Shakespeare. Men läraren har inte sett filmen i förväg och filmen visar sig innehålla mjukporr. Eftersom att läraren lovat barnen en film och inte hade annat planerat för lektionen så låter hon eleverna titta klart på filmen. Detta resulterade i att hon hamnade i en utredning av etikkommittén och ett icke förlängt anställningskontrakt.

5. Det förskingrande butiksbiträdet

I en butik råkade den nyanställda sätta kassan på ”träningsläge”. Träningsläget fungerar som vanligt förutom skillnaden att korttransaktionerna inte genomförs. Misstaget upptäcktes inte förrän efter ungefär sju transaktioner på tusentals kronor som inte gick att ångra. Chefen sa åt den nyanställda att inte göra om samma misstag.