12 Maj 2014 kl: 00:00

4 tips som boostar din karriär

Anna Stenberg gjorde kometkarriär inom MTG-koncernen och jobbade sig uppåt från den ena chefspositionen till den andra innan hon sa upp sig för att starta rekryteringsföretaget WES (Women Executive Search).

 

Här kommer alltså karriärtips från någon som vet vad hon pratar om, så läs, begrunda och gör vad du kan för att också lyckas med det du tar dig an!

 

1. Välj med ­hjärtat

Det är inte så noga vilken position, bolag eller bransch du väljer. Det viktiga är att välja en företagskultur och en chef som överensstämmer med dina egna värderingar. Det är jag tacksam för, att jag valde med hjärtat och med känslan och inte valde det företag som betalade mest.

 

2. Var dig själv

Attityd och personlighet är alltid viktigast, inte vad som står i ditt cv. Dina drivkrafter och din attityd är A och O.

 

3 Ta trappan – inte ­hissen

Vissa har en tendens att jaga titlar och hinner inte ens börja på en tjänst innan de är redo för nästa. Visst, det är bra att vara ivrig och hungrig, men det är snarare kunskapen och erfarenheten som man ska vara girig på. Titlar och positioner kommer. Så stanna, prestera och leverera innan du tar nästa steg.

 

4. Var öppen

Tala om dina ambitioner och hur du ser på din karriär. Annars kan ingen annan veta vad du vill. Och tacka aldrig nej när möjligheten kommer. Tro på dig själv. Du fixar det.

 

Läs också:

Porträttet: Rekryteringsfightern Anna Stenberg

Nu försvinner cheferna – dags att ta över

Så lyckas du som ung chef – 5 tips