4 anledningar till varför ditt elavtal är skönt när det är grönt
22 Maj 2017 kl: 00:00

4 anledningar till varför ditt elavtal är skönt när det är grönt

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med Nordic Green Energy.

1. Du gör nåt schysst för skidsemestern 2050

Spänn på dig pjäxorna. Tillsammans med ett gäng skid- och snowboardåkare driver vi på Nordic Green Energy projektet Rädda Vintrarna för att visa på vikten av att minska den globala uppvärmningen. Just nu droppar det från de alltmer krympande glaciärerna men ett grönt elval kan hjälpa till att bromsa tövädret och hindra att snön smälter bort från bergstopparna!

Vill du också rädda vintrarna? Här kan du byta till grön el redan i dag.

2. Du gör nåt schysst för djur och natur

Genom att välja el med en miljömärkning från till exempel Naturskyddsföreningen kan vi ställa hårdare krav på elproduktionen för att se till att det blir minsta möjliga påverkan i områden där vattenkraften finns. Det gör att du får en el som både du, djuren och naturen kan lita på.

Vill du också byta till grön el som du kan lita på? Gör det här!

3. Du gör nåt riktigt schysst globalt

Väljer du dessutom el med en internationell miljömärkning, som till exempel EKOenergy, bidrar du till olika fonder som restaurerar och förbättrar kraftverk i Norden så att de kan bli miljöcertifierade. Ett sånt val ger ringar på vattnet som når till länder där vi installerar förnybar energi, som vindkraftverk i Indonesien och solceller på skolor i Tanzania så att alla barn kan få bra förutsättningar att lära sig för livet.

Gör något extra bra för vår planet. Med det här avtalet får du en extra miljömärkning på ditt elavtal.

4. Och – du gör nåt schysst för dig själv

Det finns så mycket potential i att jobba med frågor som gynnar miljön, att se hur vi gemensamt kan ta ansvar för att kompensera för vårt energibehov. Hållbarhet är inte bara natur, det handlar om människan också. Genom att vi gör medvetna val och tar hand om oss själva, varandra och vår planet så kan vi se till att det vi lämnar efter oss är ännu lite bättre än det vi har i dag.

Visst skulle det vara schysst med ett grönt elavtal? Teckna ditt avtal här!

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med Nordic Green Energy.