3 viktiga affärskontakter att ta till vara på
6 Maj 2014 kl: 00:00

3 viktiga affärskontakter att ta till vara på

Om du en vacker dag ska starta en egen affärsverksamhet finns det vissa personer som du gärna skulle vilja ha kontakt med. Tänk utanför ramarna, och gräv i ditt kontaktnätverk efter personer som gör att du presterar som allra bäst. Affärstidningen Forbes listar tre typer av människor du kommer att tacka dig själv för att ha hållit kontakten med.

1. Personer som pressat dig till att göra ditt yttersta
Oavsett om det är en coach, en gammal chef eller en arbetskollega – håll kontakten med de personer som satt dig på prov och testat dig hårt. Personer som alltid sett till att du gett allt du har. Kontakta dem när du är på topp och har lyckats med en stor erövring, och poängtera att deras utmaningar hjälpt dig att komma just dit.

2. Personer som erbjudit sig att lägga in ett gott ord för dig
De som erbjuder sig att rekommendera dig har troligtvis insett ditt värde. Den här personen vet vad du går för. Tänk på att den här personen erbjuder sig att använda sitt eget nätverk för att lägga in ett gott ord för dig – vilket rimligtvis betyder att du är värd att rekommendera.

3. Den bästa praktikanten eller assistenten
Gamla chefer i all ära – men glöm inte att hålla kontakten med de som arbetat under dig. Det räcker med att skicka ett sms eller ett facebook-meddelande, genom att ta kontakt visar det på att du är mänsklig och inte fått storhetsvansinne bara för att du är hierarkiskt högre i rang.